Reducerea salariilor a fost mai ușoară

CEJ revocă reglementările austriece împotriva dumpingului salarial și social

Marți negri pentru Europa socială: La 13 noiembrie, Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a anulat părți din legislația austriacă pentru a combate dumpingul salarial și social. Mai exact, sa referit la o companie slovenă de posturi din industria construcțiilor care a încălcat reglementările austriece împotriva dumpingului salarial. Clientul austriac a trebuit să depună bani pentru posibile penalități. Există un motiv întemeiat pentru aceasta: în practică, sancțiunile împotriva companiilor străine de dumping sunt aproape imposibil de colectat peste frontiere.

Firmele de fraudă pot continua cu bucurie

Decizia Curții este următoarea: Aceste reguli sunt incompatibile cu principiul "libertății de a presta servicii". Aceasta înseamnă că CEJ sa arătat încă o dată ca o frână în lupta împotriva dumpingului salarial și social. Este adevărat că judecătorii trebuie să recunoască: regulamentul austriac servește cu siguranță protecția angajaților și lupta împotriva fraudei sociale și, prin urmare, ar fi justificată. Dar Curtea Europeană de Justiție presupune că regulamentul nu este "proporțional", complet străin față de lume și practică. Consecința: dumpingul salarial și social este facilitat, fraudatorii pot continua cu bucurie.

Reducerea salariilor devine din ce în ce mai mult regula

Cele mai recente cifre din industria construcțiilor sunt alarmante: în prima jumătate a anului 2018, aproape 50% din companiile străine de detașare au practicat dumpingul salarial și social, în timp ce cifra pentru companiile locale a fost de numai 1%.

Autoritatea pentru ocuparea forței de muncă și protocolul de progres social acum!

Aplicarea rapidă a Autorității Europene pentru Ocuparea Forței de Muncă este mai urgentă decât oricând. Următorul Consiliu al miniștrilor sociali ai UE din decembrie trebuie să clarifice în cele din urmă calea, în timp ce președinția austriacă trebuie să renunțe la tacticile sale de a-și pune la dispoziție. O astfel de autoritate a muncii ar fi un prim pas către o mai bună luptă transfrontalieră împotriva dumpingului salarial.

[ traducere din textul "Lohndumping wird leichter" pe site-ul OEGB]

 

Sursa http://www.effat.org

Login pentru a posta comentarii
Go to top