Afiliații noștri italieni iau străzile la Roma împotriva guvernului populist italian

Pe 9 februarie, filialele noastre italiene de la FLAI CGIL, UILA UIL și FAI CISL au participat la demonstrația în masă împotriva politicilor economice și sociale ale guvernului popular italian.
Peste 300.000 de persoane au mers pe străzile din Roma. United, sub bannerul "Un viitor pentru muncă", cele mai mari sindicate din Italia au atras atenția asupra economiei stagnante a țării și asupra lipsei de oportunități de angajare cu normă întreagă, în special pentru tineri și a numit guvernul populist din Liga și mișcarea de 5 stele o confruntare serioasă, abordând în același timp aspecte esențiale, cum ar fi crearea de locuri de muncă de calitate, infrastructuri viabile și politici fiscale.
Harald Wiedenhofer, secretarul general al EFFAT, a salutat demonstrația spunând: "Este un semn atât de bun pentru a vedea atât de mulți oameni care iau pașnic pe străzi. Este un semn vital pentru democrație. Odată ce Italia a fost recent declarată aproape de recesiune, guvernul italian face o greșeală uriașă prin faptul că nu deschide un dialog cu sindicatele privind politicile economice și de muncă ".

Sursa http://www.effat.org/en/node/14855

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top