ȘEFUL AFIR, ÎNTÂLNIRE CU BENEFICIARII BANILOR EUROPENI pentru IRIGAȚII!

OFICIAL! Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, s-a întâlnit marți, 15 ianuarie 2019, cu reprezentanții Organizațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigat din județul Brăila pentru a discuta stadiul implementării proiectelor aferente submăsurii 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea  sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructură de irigații, anunță un comunicat AFIR transmis pentru AGROINFO.
Șeful AFIR a discutat cu fiecare reprezentant al OUAI-urilor prezente despre stadiul și problemele întâmpinate pe parcursul implementării proiectelor, despre modul de comunicare pe care beneficiarii îl au cu reprezentanții firmelor de consultanță, proiectare și construcție, dar și cu personalul instituției.

„Infrastructura de irigații este o componentă vitală pentru o agricultură modernă și competitivă. Discuțiile pe care le-am avut atât cu beneficiarii, cât și cu colegii noștri din teritoriu, ne oferă ocazia de a identifica problemele întâmpinate în implementarea proiectelor pe care le finanțăm și ne ajută să optimizăm toate procesele care necesită ajustări. Deja lucrăm la identificarea unor soluții concrete pentru finalizarea acestor proiecte esențiale pentru agricultura românească  în termenele stabilite de contractele de finanțare, pentru a preîntâmpina eventualele  prelungiri ale acestora care ar implica și penalizări. Vă asigur că voi analiza toate situațiile prezentate și le vom clarifica înainte de deschiderea unei noi sesiuni de finanțare, ” a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.          


Prin componenta de infrastructură de irigații a sM 4.3 sunt eligibile investițiile în modernizarea infrastructurii secundare de irigații, a clădirilor aferente stațiilor de pompare, de punere sub presiune și de racordare la utilități, inclusiv construcția și modernizarea bazinelor de colectare și stocare a apei de irigat. Noua sesiune de depunere a proiectelor care va debuta în data de 28 ianuarie 2019 aduce și o noutate, solicitată de foarte mult timp de beneficiarii noștri, aceea că echipamentele de irigat pot fi achiziționate în limita a 30% din valoarea proiectului.

Toate informațiile necesare depunerii proiectelor se regăsesc în versiunea finală a Ghidului solicitantului aferent submăsurii 4.3 – componenta infrastructură de irigații, care poate fi descărcat de pe pagina web a Agenției, www.afir.info.

 

Sursa https://www.agroinfo.ro/vegetal/seful-afir-intalnire-cu-beneficiarii-banilor-europeni-pentru-irigatii

Login pentru a posta comentarii
Go to top