CCEP Belgia și Luxemburg anunță restructurarea organizațiilor Direct Service Delivery și Chaqwa Coffee

CCEP a anunțat astăzi consiliului de întreprindere și întregii forțe de muncă intenția de a-și schimba modelul de afaceri în ceea ce privește livrarea de bunuri și distribuția Chaqwa Coffee.

Declaraind că în ultimii ani a existat o scădere constantă a livrărilor de bunuri direcționate și că angrosiștii și alți clienți ar prefera alte soluții, CCEP și-a anunțat intenția de a închide centrele logistice din Heppignies și Hasselt, care vor fi înlocuite de așa- cross docks gestionate de furnizori externi.

Mai mult, introducerea de noi automate / coolere și noile tehnologii va aduce necesitatea unui nou model organizațional, în care băuturile calde și reci vor fi livrate împreună. În acest scop, va fi înființată o nouă companie pentru distribuirea de servicii la preț fix și la rece.

Consecința anunțată a acestor decizii este că Compania intenționează să deschidă o procedură de concediere colectivă în Belgia în ceea ce privește 132 de angajați, dintre care 34 "gulere albe" și 98 "gulere albastre".

Ca parte a nevoilor organizaționale, compania susține că există posibilitatea de a atenua aceste concedieri prin transferarea la alte poziții în cadrul CCEP.

În Luxemburg , sunt afectați 6 angajați. Compania a spus că toate cele 6 pot fi redistribuite cu succes pe plan intern.

Noul model este programat să fie operațional în 2020, cu următorul program:

- noua companie de operare care va furniza servicii complete de băuturi calde și reci va fi operațională la 1 ianuarie 2020;

- depozitul din Anvers trebuie optimizat în primul trimestru al anului 2020;

- noul crossdock din Heppignies va fi operațional în T2 2020;

- centrul de distribuție din Heppignies va fi închis în trimestrul III 2020;

- noul crossdock din Hasselt va fi deschis în trimestrul III 2020;

- centrul de distribuție Hasselt va fi închis ulterior în T4 2020.

Procedura de consultare juridică va fi acum pusă în aplicare și, în cazul în care concedierile vor fi inevitabile, vor urma negocierile pentru un plan social.

TCCC a anunțat externalizarea anumitor părți din serviciile sale financiare . În Europa, centrele de finanțe regionale din Varșovia (Polonia) și Drogheda (Irlanda) ar fi afectate. Nu este clar cât de multe poziții ar fi afectate, deoarece compania a făcut o declarație foarte generică. O estimare indică aproximativ 50-60 de posturi în Varșovia și până la 200 în Drogheda.

CCHBC Italia a anunțat restructurarea organizației sale comerciale. Trebuie eliminate 137 de poziții.

Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2019 08:29

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top