Alexandru Stănescu, Camera Deputaților: Legea Camerelor Agricole a fost adoptată în Comisia pentru Agricultură!

Noua Lege a Camerelor agricole a fost adoptată de membrii Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților. Inițiativa legislativă urmează să fie trimisă la votul final și există toate șansele ca ea să devină lege înainte de finele anului, putând fi prinsă, astfel, și în bugetul pentru anul viitor.

Proiectul de Lege privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală (PLx 183/2020) a fost votat astăzi, luni -27 iulie, în unanimitate de Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, din Camera Deputaților. Proiectul a fost inițiat de deputatul PSD, Alexandru Stănescu, președintele Comisiei, cel care a făcut publică trecerea proiectului, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, în care mulțumește atât decidenților cât și tuturor fermierilor.

”Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice a votat, în unanimitate, Proiectul de Lege privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală (PLx 183/2020), al cărui inițiator sunt. Doresc să le mulțumesc tuturor colegilor deputați, fermierilor şi reprezentanților organizațiilor şi asociațiilor de profil care s-au implicat activ în procesul de elaborare a prezentei legi, prin care am convingerea că se va realiza un proces de descentralizare şi profesionalizare a activităților din domeniu”, scrie deputatul PSD Alexandru Stănescu.

Motivele care susțin proiectul legislativ au fost menționate de deputatul Alexandru Stănescu, la inițierea proiectului, anul trecut.

”Legea nr.283/2010 privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură de dezvoltare rurală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin implementare s-a demonstrat că nu răspunde cerințelor de descentralizare, profesionalizare și autonomie a activităților din domeniu, neproducând până în acest moment efecte juridice. S-au constatat, în ultima perioadă, disfuncționalități privind organizarea și desfășurarea efectivă a proceselor și etapelor premergătoare înființării camerelor agricole la nivel județean. De asemenea, prin legislația existentă nu s-au putut asigura sursele financiare necesare primelor alegeri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În prezent, prin legea sus menționată, atribuțiile camerelor agricole nu sunt corelate cu atribuțiile ce decurg din statutul de instituție privată de interes public și cu prevederile din legislația Uniunii Europene în domeniu”, a precizat Stănescu.

”Proiectul de lege, anexat, asigură cadrul necesar și suficient organizării și desfășurării alegerilor pentru colegiile camerelor agricole și constituirii camerelor agricole la nivel județean și național”, se arată în expunerea de motive formulată de deputatul PSD, Alexandru Stănescu.

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top