AJUTOR DE 500 DE EURO PENTRU FERME între 50 și 100 DE OI și 2.500 DE EURO PENTRU CELE CU PESTE 500 DE OI!

AJUTOARE OIERIT. Crescătorii de oi din ţară vor primi, până la sfârşitul anului, compensaţii financiare pentru pierderile provocate de epidemia de COVID-19 în valoare de 40 de milioane de euro, a anunțat ministrul agriculturii Adrian Oros.  

Bani vor fi acordaţi în funcţie de efectivul de ovine – de la 500 de euro pentru fermele care au între 50 şi 100 de capete, până la 2.500 de euro pentru cele cu peste 500 de oi, precizează Radio Oltenia citînd declarația ministrului agriculturii Adrian Oros despre ajutoarele din oierit.

În aceeași ordine de idei, a ajutoarelor pentru oieri, sunt mulți crescători de ovine care regretă Programul Lâna prin care li se plătea 2 lei/kg de lână comercializată. Acest program a fost anulat pentru că îmbogățea samsarii și lăsa loc unor ilegalități, portițe pentru fraudarea banilor, pe de o parte, iar, pe de altă parte, Comisia Europeană nu ar considera lâna un produs agricol.

Când am făcut verificări în modul în care se derula acest program, am constatat că principalii beneficiari ai acestui program nu erau oierii ci erau acei samsari care consemnau în acele carnete de comercializare cantități fictive care ar fi fost preluate de la fermieri și am constatat făcând un calcul simplu, cantitatea comercializată prin acei samsari și numărul de animale, că oile din unele ferme aveau între 17 și 36 kilograme lână. O oaie poate să aibă maxim 3,5 - 4 kilograme lână, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru Radio Oltenia.

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top