VICTORIE A FERMIERILOR! Ordonanța de urgență privind despăgubirile de secetă – ADOPTATĂ!

Victorie a fermierilor! Ordonanța de urgență privind despăgubirile de secetă, adoptată! Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului Ludovic Orban, a anunțat astăzi, luni – 24 august, la finalul ședinței de guvern că a fost adoptată ordonanța de urgență pentru despăgubirea fermierilor români afectați de secetă.

Ionel Dancă a precizat că de această schemă de ajutor de stat vor beneficia aproximativ 34.400 de fermieri, care au înregistrat o suprafața afectată de 1.16 milioane hectare.

”O altă ordonanță de urgență așteptată în domeniul agriculturii este ordonanța pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectați de efectele secetei. Vorbim despre o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850.000.000 lei pentru un număr de aproximativ de 34.400 de fermieri și o suprafață afectată de aproximativ 1,16 milioane de hectare. Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul acestei scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar pentru suprafețele afectate de secetă”, a arătat Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului Ludovic Orban.

De asemenea, acesta le-a transmis fermierilor români care își vor depune cererile pentru finanțarea pierderilor suferite din cauza secetei că plățile se vor efectua în cursul lunii septembrie, fără să precizeze dacă este vorba de jumătatea lunii sau de finalul lunii septembrie.

”Imediat după publicarea ordonanței de urgență în Monitorul Oficial, fermierii se vor putea înscrie în cadrul acestui program, vor putea depune cererile pentru finanțarea acestor pierderi, în termen de 10 zile astfel încât în cursul lunii septembrie să fie efectuate plățile în cadrul acestui program de compensare a pierderilor suferite de fermierii români ca urmare a secetei”, a conchis Ionel Dancă, în briefingul de presă de la finalul ședinței de guvern.

Login pentru a posta comentarii
Go to top