Efectele secetei, analizate de premier și reprezentanții Agrostar

Efectele secetei asupra sectorului agricol în contextul pandemiei de COVID-19 au fost analizate astăzi la Palatul Victoria, în cadrul întâlnirii dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții Agrostar, cea mai mare federație din agricultură.

A fost adusă în discuție și situația inspectoratelor pentru calitatea semințelor, dar și a nivelului diferit de salarizare din cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Ștefan Nicolae, preşedintele Agrostar: Noi am cerut premierului și Ministerului Agriculturii investiții masive, am cerut ca personalul din aceste instituții să ajungă la un nivel salarial cel puțin la nivelul celor de la Agenția Națională Sanitar-Veterinară, pentru că rolul lor este determinant în ceea ce privește securitatea alimentară a populației, și bineînțeles că am discutat de salarizarea acestor entități, pentru că salarizarea este foarte mică la ora actuală, 3.500-4.000 de lei, ceea ce nu cred că este o salarizare care să corespundă cerințelor pe care noi, populația, le avem pentru a avea o mâncare sănătoasă pe piață.

Realizator: Președintele AGROSTAR a mai spus că s-a discutat și despre finanțarea plăților către fermierii afectați de secetă, care, în opinia sa, nu acoperă nici măcar 30% din pierderi. La întâlnire a participat și ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Login pentru a posta comentarii
Go to top