APEL DISPERAT CRESCĂTOR DE VACI CĂTRE MINIȘTRII OROS ȘI VELA!

VOCEA FERMIERULUI. Crescătorul de bovine Mihai Ionel Ambruș din județul Bihor face un apel disperat către ministrul de Interne, Marcel Vela, și ministrul agriculturii, Adrian Oros. Carantina instituită în unele localități îi împiedică pe operatori să ajungă la fermele unde trebuie făcute însămânțările la vite. Operatorii sunt în vârstă și acesta ar fi motivul pentru care li se interzice să intre într-o localitate carantinată.

Domnule ministru Vela, domnule prof. univ. ministru al Agriculturii Oros, ce fac cu vacile? Nu le mai insământez până nu se termină carantină din satul de tranzit Câmpani județul Bihor?! Pentru că dacă eu le insamantez cu msc cumpărat de mine spune Anz că dacă am doar cursul de la Tg Mureș și nu este acreditat.. Nu am voie.. Am chemat operatorul insamantator și la întrare în comună a fost oprit și întors din drum pe motiv că are anii mulți adică ii bătrân... Nu știți că tineretul fuge de baliga și noroi că dracul de tămâie... Câte proiecte de instalare tineri fermieri  pt tineri plecati în străinătate au fost accesate?  Câți tineri se înscriu la cursul de operatori insamantatori de la liceul agricol de la Dej.. De ce  cursul s-a lungit de la 3 săptămâni la 3 luni.. Ori ne ocupăm de aici în ferma ori facem prostologie 3 luni... Cine vrea sa crească și să insamantez vaci învață în 3 zile nu 3 luni de zile.. Dacă nu ai plăcere, vocație, dragilor,  nimic nu reușești.

Nu mai sunt operatori insamantatori în planul național strategic în linia de forță majoră să aibă libera trecere... Folosesc msc de înaltă valoare dar asta nu contează contează doar pupatul în fund în țara aceasta? Dacă fac eu însămânțare se trezește cineva sa spună ca este ilegal?

Dar restul Crescătorilor de bovine ce fac... Nu le mai insământeza ca este pandemie?, carantină? Este apelul făcut de crescătorul Mihai Ionel Ambruș pe grupul Facebook AGROINFO.

Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 18:40

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top