Vaccinul contra pestei porcine africane va intra în producție comercială. Are eficiență 100%!

Vaccinul împotriva pestei porcine africane a fost creat și testat de cercetătorii din Vietnam. Rezultatele sunt promițătoare, iar vietnamezii vor să-l producă în al doilea trimestru al acestui an.

 

Navetco National Veterinary JSC (Navetco), raportând Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Vietnam, a finalizat un program pilot pentru utilizarea unui vaccin contra pestei porcine africane, potrivit presei internaționale.

Cât de eficient este vaccinul anti-PPA?

Programul pilot de vaccin anti-PPA a implicat 72 de porci sănătoși și, conform vir.com.vn, a avut o eficiență de 100%. A adus rezultate pozitive după 14 zile.

”Niciunul dintre porcii vaccinați nu a dat rezultate pozitive pentru ASF după ce a primit vaccinul”, a declarat Phung Duc Tieng, ministru adjunct al agriculturii din Vietnam pentru VIR (Vietnam Investment Reviev).

Vaccinul a fost dezvoltat cu o contribuție excelentă din partea Statelor Unite.

Potrivit informațiilor din Vietnam Times, Vietnam ar putea începe producția comercială a vaccinului în al doilea trimestru al anului 2021.

Potrivit portalului Pig Progress, Vietnam intenționează să producă 4 loturi de vaccin cu câte 10.000 de doze fiecare.

 

Conform datelor Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), peste 6 milioane de porci din toate cele 63 de provincii din Vietnam au fost sacrificate din cauza virusului ASF în ultimii ani.

 

Sursa

https://agrointel.ro/174039/vaccina-contra-pestei-porcine-africane-productie/

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top