Decizie la Bruxelles: Subvenție directă pe numărul de familii de albine. Banii, din fonduri europene

Ajutor bazat pe numărul de albine, discutat în cadrul Consiliului AgriFish, ce se desfășoară la Bruxelles astăzi, luni, 19 iulie. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că participă astăzi la discuțiile unde se va lua în calcul și un ajutor direct pentru apicultori.

”Particip astăzi, 19.07.2021, la Consiliul AgriFish, ce se desfășoară la Bruxelles. Între punctele importante de pe ordinea de zi menționez: Prioritățile Președinției Slovene, ce a debutat la 1 iulie 2021 și va dura până la 31 decembrie; Dezvoltarea producției ecologice; Accesul la piețele regionale și locale (lanțuri scurte de aprovizionare); Afectarea sectorului de creștere a bovinelor în contextul crizei pandemiei Covid-19 și Propunerea comună a Ungariei, României, Italiei, Croației și Franței privind posibilitatea acordării unui ajutor bazat pe numărul de familii de albine în vederea menținerii sănătății”, a anunțat Adrian Oros pe pagina personală de Facebook.

În prezent apicultorii români primesc bani doar prin Programul Național Apicol (PNA) pentru care sunt alocați în acest an 59.215.000.o00 de lei.

Conform unei informări oficiale a Consiliului, miniștrii vor fi invitați să aprobe concluziile Consiliului privind planul de acțiune al UE pentru dezvoltarea producției ecologice.

”Prin Strategia „De la fermă la consumator” prezentată în 2020, Comisia Europeană a lansat obiectivul de a utiliza cel puțin 25% din terenurile agricole din UE pentru agricultura ecologică până în 2030. Planul de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice își propune să transpună acest obiectiv în realitate”, se arată pe pagina oficială a Consiliului.

 

Sursa:https://agrointel.ro/194446/decizie-la-bruxelles-subventie-directa-pe-numarul-de-familii-de-albine-banii-din-fonduri-europene/

 

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top