Guvernul a decis să mențină facilitățile pentru salariile din agricultură

 

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul retrage proiectul de ordonanță privind majorarea salariului minim în construcții, agricultură și industria alimentară. Șeful Guvernului a precizat că tăierea facilităților ar putea declanșa o scădere salarială pentru angajații din acest domeniu.

 

În deschiderea ședinței de astăzi a Guvernului României, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va fi retras proiectul de ordonanță de urgență ce vizează majorarea salariului minim pentru sectorul agroalimentar și pentru cel al construcțiilor.

”Astăzi majorăm cu 10% salariul minim general, de la 3.000 lei la 3.300 lei brut pe lună, așa cum am promis, pentru a proteja veniturile salariaților din România. Acest guvern nu va renunța la prioritatea de a crește salariul minim și ne dorim să existe o altă treaptă de creștere în anul 2024, pe care o vom discuta, evident, cu partenerii sociali”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Marcel Ciolacu, anunț în ședința de Guvern

Șeful Executivului a arătat că după introducerea asigurărilor de sănătate pentru angajații din agricultură, veniturile acestora au început să scadă.

”Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industrie alimentară ar fi putut scădea. Cu toții şi mai ales eu am promis că nu se va întâmpla acest lucru şi nu sunt de acord cu acest lucru. Nici un salariu minim net nu trebuie să scadă. Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul. Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel. Cu alte cuvinte, vor rămâne neafectate, deoarece au încă scutirea la CASS”, a precizat Marcel Ciolacu.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/273132/guvernul-a-decis-sa-mentina-facilitatile-pentru-salariile-din-agricultura/

Ultima modificare Sâmbătă, 30 Septembrie 2023 09:06

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top