Ministrul Agriculturii: ANT bovine se va plăti numai pentru junincile oprite în fermă

 

ANT bovine pentru juninci oprite în fermă. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat o schimbare majoră la plata Ajutorului Național Tranzitoriu pentru specia bovine.

Aflat într-o vizită de lucru în județul Timiș, ministrul Agriculturii Florin Barbu a vizitat una dintre cele mai mari ferme de vaci de lapte din țară. La Maxagro, exploatație aflată în localitatea Gătaia, șeful de la Agricultură le-a dat crescătorilor de bovine mai multe vești importante legate de plata subvențiilor, în special a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii începând cu anul de cerere 2024.

 

 

 

”În urma discuțiilor purtate cu crescătorii de bovine, am decis ca din 2024 să schimbăm modul în care se acordă ANT, care în prezent se dă pe cap de animal, astfel încât întreaga sumă de 77 de milioane de euro să fie acordată pe junicile oprite în fermă, pentru că mi-am propus să cresc efectivele de animale și să subvenționez doar vacile care sunt performante”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Tot în cadrul vizitei la Maxagro unde se cresc 2.500 de vaci, Florin Barbu i-a asigurat pe fermieri de susținerea sa și a MADR, astfel încât mărcile românești cu tradiție să devină mai puternice și mai prospere.

 

Ministrul Florin Barbu, în vizită la ferma Maxagro

Crescătorii de bovine au acces la mai multe subvenții prin APIA

Vă reamintim că de anul acesta, fermierii beneficiază de subvenții APIA în baza unor reguli noi. Crescătorii de bovine au acces în continuare la Ajutoare Naționale Tranzitorii, dar și la Sprijinul cuplat zootehnic. În plus, a fost introdusă o subvenție de tip ecoschemă pentru bunăstarea animalelor, iar de anul viitor ar urma să intre la plată și un sprijin cuplat pentru porumbul siloz.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/273250/ministrul-agriculturii-ant-bovine-se-va-plati-numai-pentru-junincile-oprite-in-ferma/

Ultima modificare Sâmbătă, 30 Septembrie 2023 09:10

Login pentru a posta comentarii
Go to top