Banii pentru Tomata, achitați. Când intră sumele în conturi

 

 

Plățile pentru subvenția la roșii au început și vor ajunge în conturile legumicultorilor. Direcțiile Agricole au informat că plata de 3.000 euro/beneficiar a fost autorizată către fermieri începând de joi, 28 septembrie.

 

Direcția pentru Agricultură Județeană Olt a anunțat că de joi, 28 septembrie, au început plățile pentru Programul Tomata, Ciclul I. Cuantumul pentru fermieri este de 3.000 euro/beneficiar.

 

Banii pentru programul Tomata, în conturi

 

Subvenția va ajunge în conturile legumicultorilor în circa 3 zile

Conform Direcției Agricole Olt, banii pentru legumicultori vor ajunge în conturile acestora în 3 zile lucrătoare, cel mai probabil luni sau marți.

”Stimati fermieri, de ieri (joi – 28 septembrie, n.r.) am început plățile pentru ajutorul de minimis la tomate, ciclul I. În trei zile lucrătoare, banii vor intra în conturile dumneavoastră”, a fost anunțul făcut de DAJ Olt astăzi, vineri – 19 octombrie.

 

 

Bugetul pentru Tomata a fost suplimentat astfel încât legumicultorii să nu piardă la cuantum

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat la începutul acestei săptămâni că banii pentru Programul Tomata vor fi virați tuturor Direcțiilor Agricole până la 29 septembrie.

”Toți fermierii eligibili vor primi 3000 de euro/1000 mp cultivați cu tomate în spații protejate. Până la finalul săptămânii, banii vor fi virați către Direcțiile Agricole Județene pentru a fi distribuiți în conturile beneficiarilor. Așa cum am promis fermierilor, am suplimentat bugetul acestui program pentru a ne asigura că toți beneficiarii eligibili vor primi sumele cuvenite. Continuăm și îmbunătățim Programul de cultivare a legumelor în spații protejate”, a transmis ministrul în mesajul său.

 

Reamintim că Agointeligența-AGROINTEL.RO a anunțat pe 25 septembrie că Guvernul a aprobat în ședință un memorandum privind suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În acest program sunt înscriși un număr de 22.088 beneficiari, după cum a anunțat Guvernul.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/246873/banii-pentru-tomata-achitati-catre-fermieri-cand-intra-sumele-in-conturi/

Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 09:05

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top