Oficial MADR despre avansul APIA: Verificați conturile! Plăți în ritm alert de astăzi!

 

 

Banii pentru plata avansului încep să intre într-un ritm alert în conturi începând de astăzi, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea.

Adrian Pintea, Secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a anunțat astăzi, luni – 6 noiembrie la emisiunea AgroStrategia de pe TVR 1 că plățile pentru prima tranșă de subvenții au intrat în ”ritm alert” astfel că fermierii pot verifica conturile pentru sumele pe care le așteaptă.

 

 

Adrian Pintea, MADR: Începând de astăzi vor vedea fermierii zilnic bani în conturi pentru că autorizarea este într-un ritm alert

 

Oficialul MADR a dezvăluit în premieră pentru emisiunea AgroStrategia că începând de astăzi plata pentru avansul din subvenții a intrat într-un ritm alert iar fermierii vor primi zilnic bani în conturi.

”Săptămâna trecută începând de miercuri s-au clarificat lucrurile cu Ministerul Finanțelor și s-au pus toate detaliile la punct. Noi aveam deja 1 miliard de euro asigurat de Guvernul României prin bugetul Ministerului Agriculturii pentru plățile în avans. Astăzi este luni și începând de astăzi vor vedea fermierii zilnic bani în conturi pentru că autorizarea este într-un ritm alert. Deci de astăzi încolo fermierii zilnic pot să verifice conturile și cu siguranță banii vor intra”, a explicat Adrian Pintea.

 

Fermierii vor primi 1 miliard de euro în conturi, până la 30 noiembrie

Secretarul de stat, Adrian Pintea, a dat asigurări că fermierii vor primi până la 30 noiembrie, când se încheie campania de plăți în avans, 1 miliard de euro pentru prima tranșă de plată.

 

”Și target-ul stabilit pentru APIA este ca și anul acesta să plătească 1 miliard de euro, bani care să fie acordaț fermierilor în această lună și jumătate cât este perioada de avans, respectiv 16 octombrie – 30 noiembrie. La 30 noiembrie se închide plata avansului iar începând cu 2 decembrie se demarează plata finală”, a detaliat Adrian Pintea.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/276467/oficial-madr-despre-avansul-apia-verificati-conturile-plati-in-ritm-alert-de-astazi/

Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2023 08:02

Login pentru a posta comentarii
Go to top