Liliana Piron, Director Executiv LAPAR, a fost aleasă Prim-vicepreședinte al GL Plăți Directe în cadrul COPA

 

 

Fermierii români devin o voce din ce în ce mai puternică la Bruxelles. Astăzi, joi – 16 noiembrie, România, prin Alianța pentru Agricultură și Cooperare, a reușit să câștige o poziție-cheie într-o structură de care depinde politica subvențiilor pentru fermierii români și nu numai.

 

Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, LAPAR, organizație ce deține în prezent președinția AAC, a anunțat că Liliana Piron, Director Executiv al LAPAR, a fost aleasă Prim-vicepreședinte a Grupului de lucru Plăți Directe din cadrul COPA.

”România, prin Alianța pentru Agricultură și Cooperare, are un post de Prim-vicepreședinte în cadrul unuia dintre cele mai importante grupuri de lucru ale COPA-COGECA, cea mai importantă organizaţie în reprezentarea intereselor agricultorilor, la Bruxelles. Rezultatul ne onoreaz. Am obținut 83 de voturi. Danemarca a obținut 72, iar Germania, 33. Felicitări, Liliana! Felicitări, LAPAR!”, se arată în mesajul organizației de fermieri care a mulțumit colegilor din AAC pentru susținerea acordată în nominalizarea și alegerea Lilianei Piron.

 

LAPAR a publicat și discursul cu care Liliana Piron i-a convins pe colegii europeni de la COPA, astăzi, la Bruxelles, să îi acorde vot de încredere pentru poziția din conducerea Grupului Plăți Directe: ”Sunt Liliana Piron, din România. Mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți deja din ședintele de lucru de la Grupul Plăți Directe, Dezvoltare Rurală și, de asemenea, din cadrul Grupului de lucru dedicat Aspectelor Legale și Fiscale. Sunt jurist de profesie, iar alături de colegii mei din Alianța pentru Agricultură și Cooperare, ne-am implicat activ inclusiv la nivel național, în ceea ce privește definirea Planul Național Strategic. Ceea ce se întâmplă la nivel european este, de asemenea, crucial și sunt încrezătoare că, împreună cu dumneavoastră și bazându-ne pe experiențele noastre colective, putem dezvolta un nou program care este mai ușor de implementat pentru fermierii noștri.

În perspectiva noastră, a discuta despre zonele rurale fără a lua în considerare fermierii, este absurd. Prin urmare, ne propunem, împreună cu voi toți, să ușurăm viața fermierilor noștri, facilitând un acces mai ușor la veniturile lor economice. Sustenabilitatea este de neatins dacă fermierii sunt nemulțumiți de veniturile lor sau dacă ei iși abandoneze pământul. Mă bazez pe sprijinul dumneavoastra și sunt încrezătoare că, așa cum mă bazez pe dumneavoastră și dumneavoastră puteți conta pe mine. Sunt aici pentru a răspunde la orice întrebări referitoare la situația din România”.

 

Agricultura românească – recunoaștere la nivel european

Vă reamintim că Alianța pentru Agricultură și Cooperare, structură formată din Federația Națională PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF, a reușit să obțină recunoașterea agriculturii românești la nivelul celei mai puternice structuri de reprezentare a acestui sector la Bruxelles, COPA-COGECA. AAC a câștigat în prezent trei poziții-cheie în structura COPA – o funcție de Vicepreședinte al COPA pentru care a fost ales Marius Micu (Federația Națională PRO AGRO), o funcție de Vicepreședinte al GL Cereale pentru care a fost ales Alexandru Țachianu (Federația Națională PRO AGRO) și, acum, a treia funcție importantă, cea de Prim-vicepreședinte al GL Plăți Directe pentru care a fost aleasă Liliana Piron (LAPAR).

 

Sursa:

https://agrointel.ro/277812/liliana-piron-director-executiv-lapar-a-fost-aleasa-vicepresedinte-al-gl-plati-directe-in-cadrul-copa/

Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 17:30

Login pentru a posta comentarii
Go to top