Amendă de 1.200 de lei pentru o familie care a cumpărat un porc fără documente sanitar-veterinare

 

Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din județul Satu Mare efectuează, în această perioadă, controale, pentru a stabili dacă se respectă normele de biosecuritate în ceea ce privește comercializarea animalelor vii. În urma acestor verificări au fost aplicate amenzi și date avertismente unor exploatații non-profesionale care au cumpărat porcine, fără documentele sanitare-veterinare. Cea mai mare amendă aplicată a fost de 1.200 de lei pentru o exploatație care a achiziționat porci fără documentele sanitare-veterinare.

 

În săptămâna 10 noiembrie – 16 noiembrie, conform programului de activitate stabilit, au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, potrivit unui comunicat transmis de DSVSA Satu-Mare. Totodată, au fost inspectate depozite de cereale, cabinete sanitare veterinare, farmacii veterinare, urmărindu-se condițiile de biosecuritate și de bunăstare a animalelor, în ceea ce privește pesta porcină aviară (PPA) sau Influența Aviară.

Amendă de 1.200 de lei pentru o exploatație-non-profesională

În urma verificărilor au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă pentru o exploatație non-profesională de 1.200 de lei, potrivit DSVSA Satu-Mare.

”În urma acestor controale a fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei, pentru 1 exploatație non profesională din localitatea Urziceni și 3 avertismente pentru 3 exploatații non profesionale, din localitățile Lazuri, Certeze și Sanislău – pentru cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente și 1 avertisment – 1 primărie, din localitatea Căuaș, – pentru nerespectarea prevederilor înscrise în H.G. 1059/2013. În această perioadă, în județul Satu Mare, evoluează focare de Pestă Porcină Africană în localitățile: Urziceni, Corund și Lelei”, au anunțat autoritățile sanitare-veterinare din județul Satu Mare.

Într-o săptămână au fost efectuate 85 de controale în exploatații profesionale și non profesionale

Conform DSVSA, în această săptămână inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 85 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.

 

”DSVSA Satu – Mare, a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel  internațional a gripei aviare înalt patogene”, potrivit celor comunicate de instituție.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/277890/amenda-cumparare-porc-fara-acte/

Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 17:37

Login pentru a posta comentarii
Go to top