Fermierii francezi au blocat traficul rutier în apropiere de Paris

 

 

Protestele fermierilor francezi continuă și sunt din ce în ce mai ample. Agricultorii care amenințau acum câteva zile că vor ajunge la Paris, sunt foarte aproape de capitala Franței și au blocat una dintre cele mai importante autostrăzi.

 

Fermierii francezi au blocat astăzi, vineri – 26 ianuarie, una din cele mai importante autostrăzi din Franţa, A1, care face legătura între Paris şi Lille, către Belgia sau Anglia. Din această cauză s-au format coloane de vehicule oprite lungi de câţiva kilometri, după cum relatează Reuters, citat de Agerpres.

 

Fermierii francezi, pe autostrada A1, spre Paris (foto: france3-regions.francetvinfo.fr)

Fermierii vor să formeze baraje și să blocheze traficul în jurul Parisului

Sindicate locale ale fermierilor au chemat la formarea de baraje rutiere în Paris şi în împrejurimi pentru a creşte presiunea asupra Guvernului. Fermierii acuză Executivul că nu face suficient pentru a-i ajuta în contextul preţurilor scăzute ale alimentelor şi al reglementărilor considerate excesive.

Astfel, sunt așteptate mai multe convoaie de tractoare care să paralizeze circulaţia rutieră în jurul capitalei în cursul după-amiezii, chiar înainte ca premierul Gabriel Attal să răspundă într-un discurs la revendicările agricultorilor.

De asemenea, filiala regională a sindicatului FNSEA intenţionează să formeze 11 baraje pe principalele rute utilizate de navetişti în jurul Parisului, inclusiv autostrăzile A6, A10 şi A13, arată un document de planificare consultat de Reuters.

Conform serviciului online de specialitate al ministerului transporturilor, pe A1 blocajul se întindea în cursul dimineţii pe circa patru kilometri.

 

Guvernul francez a anunțat măsuri care să reducă tensiunile

Presa franceză a informat că agricultorii au format încă de la primele ore baraje rutiere şi în departamentul Essonne, la sud de capitală.

 

Guvernul a transmis că va anunţa măsuri imediate în cursul zilei de vineri, pentru a reduce tensiunile. Tot astăzi, vineri – 26 ianuarie, ar urma ca prim-ministrul francez să comunice ce decizii ar putea fi luate.

 

Sursa:https://agrointel.ro/285218/fermierii-francezi-au-blocat-traficul-rutier-in-apropiere-de-paris/

Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2024 17:05

Login pentru a posta comentarii
Go to top