Cum i-a covins Marcel Ciolacu pe fermieri să renunţe la proteste. Ce presupune acordul semnat la Palatul Victoria

 

Marcel Ciolacu a semnat, la Palatul Victoria, un acord cu reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor, prin care să fie încetate imediat acțiunile de protest.

 

Acordul semnat prevede ca luni, 5 februarie, prin decizia prim-ministrului, să fie constituit un Comitet interministerial, la nivelul Cancelariei Prim-Ministrului, care să analizeze şi să găsească cele mai bune soluţii pentru revendicările protestatarilor, potrivit unui comunicat al Executivului.

 

Cine a semnat acordul

În baza acestui acord, reprezentanţii protestatarilor vor încheia acţiunile de protest atât în Capitală, cât şi în teritoriu. Acordul a fost semnat, din partea Guvernului, de către:

  • şeful Executivului, Marcel Ciolacu;
  • ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu;
  • şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu;
  • consilierul de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Daniel Botănoiu.

Ciolacu explică acordul cu fermierii

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în care susține că a „ascultat cu atenție preocupările și necazurile acestor oameni” și a luat „decizii în mai multe ședințe de Guvern care să rezolve o parte dintre probleme”.

 

Am semnat cu reprezentanții fermierilor și transportatorilor un acord care pune capăt protestelor din ultimele săptămâni!

Am ascultat cu atenție preocupările și necazurile acestor oameni și am luat deja decizii în mai multe ședințe de Guvern care să rezolve o parte dintre probleme.

Astăzi am reușit să ajungem la o înțelegere care reflectă interesul nostru concret în a continua să găsim soluții pentru a-i sprijini pe termen lung atât pe fermieri, cât și pe transportatori.

Acest acord reprezintă angajamentul de a apăra interesele acestor sectoare vitale ale economiei noastre și de a îmbunătăți viața celor care produc în România și transportă mărfurile românești în țară și peste hotare”, a postat Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Sursa:

https://www.national.ro/social/cum-i-a-covins-marcel-ciolacu-pe-fermieri-sa-renunte-la-proteste-ce-presupune-acordul-semnat-la-palatul-victoria-811771.html/

Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2024 07:47

Login pentru a posta comentarii
Go to top