S-a publicat lista cu primii tineri fermieri care primesc cei 70.000 euro pe fermă!

 

 

Tânărul Fermier – primele proiecte eligibile, lista cu tinerii fermieri cu proiecte câștigătoare și care vor primi finanțare europeană pentru instalare în acest an. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că primele proiecte de investiții în agricultură pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile au fost selectate în vederea finanțării prin PS PAC 2027.

 

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat astăzi, joi – 15 februarie că a publicat pe site-ul propriu primele rapoarte de selecție lunare pentru cererile de finanțare depuse în prima etapa de sesiune a intervenției DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027).

Au fost publicate rapoarte de selecție aferente DR 30

În luna noiembrie 2023, tinerii fermieri din zona montană au depus 372 de cereri de finanțare însumând solicitări de 26.040.000 euro. După finalizarea evaluării lunare de către AFIR, au fost selectate pentru a primi finanțare 338 de tineri fermieri cu cereri de finanțare în valoare de 23.660.000 de euro. Pentru zona montană pragul de calitate aferent primei etape de sesiune a fost de 85 de puncte.

De asemenea, în prima etapă de depunere derulată în noiembrie 2023, AFIR a primit online pentru componenta națională 6 cereri de finanțare depuse de tinerii fermieri prin DR-30 în valoare de 420.000 de euro, din care, în urma procesului de evaluare, au fost selectate pentru a primi finanțare 4 cereri (3 din Galați și unul din Teleoran) în valoare de 280.000 de euro. AFIR precizează că pragul de calitate lunar a fost de 85 de puncte.

 

Tinerii fermieri vor primi 70.000 de euro/proiect

AFIR reamintește că sprijinul financiar prin intermediul acestei intervenții este 100% nerambursabil, în valoare de 70.000 euro/proiect și se acordă tinerilor fermieri a căror solicitare de finanțare a fost declarată eligibilă și selectată pentru finanțare în baza condițiilor de eligibilitate și a criteriilor de selecție publicate în Ghidul solicitantului.

Fondurile pentru tinerii fermieri se acordă în baza unui Plan de afaceri, sub formă de sumă forfetară, în două tranșe – o tranșă de 75% din cuantumul sprijinului la semnarea contractului de finanțare și a doua tranșă de 25% din cuantumul sprijinului, în funcție de implementarea corectă a Planului de afaceri, fără a depăși trei ani sau cinci ani pentru sectorul pomicol și struguri de masă, de la semnarea Contractului de finanțare.

 

Rapoartele lunare de selecție pot fi consultate pe pagina de internet www.afir.ro, la secțiunea Rapoarte.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/287422/s-a-publicat-lista-cu-primii-tineri-fermieri-care-primesc-cei-70-000-euro-pe-ferma/

 

Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2024 11:53

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top