Subvenții APIA 2024 – primul pas. De când pot accesa fermierii aplicația cu terenurile lucrate

 

Subvenții APIA 2024 – primul pas. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA – ar putea da acces fermierilor în aplicația IPA online, pentru digitizarea parcelelor agricole, începând cu 25 februarie, a anunțat directorul general al agenției, Ionuț Lupu.

 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește noua campania de primire a cererilor de plată, pentru anul 2024. Directorul agenției, Ionuț Lupu, a anunțat că fermierii vor avea cel mai probabil la dispoziție aplicația IPA Online din 25 februarie, pentru a-și digitiza suprafețele.

 

Aplicația pentru subvenții ar putea fi funcțională din 25 februarie

Subvenții APIA 2024: Aplicația IPA online, accesibilă din 25 februarie

Ionuț Lupu a explicat că la nivelul APIA se fac toate eforturile ca aplicația IPA Online să devină funcțională încpând cu data de 25 februarie. ”Noi am avut o serie de discuții cu colegii din departamentul IT și sperăm ca în jurul datei de 25 februarie, facem toate eforturile, IPA Online să poată să fie accesată de fermieri”, a spus șeful APIA în emisiunea ”Agricultura la Raport”  – Agro Tv.

 

Aplicaţia IPA-online permite identificarea parcelelor agricole pe care le cultivă un fermier, pe care beneficiarii de subvenții pot intra în baza unui user și parolă, obținute anterior de la APIA. Precizia identificării şi pozitionării pe hartă a parcelelor sunt date de precizia cu care utilizatorul/fermierul le-a identificat pe teren şi apoi le-a transpus pe hartă. Cu cât mai corect este completată Declaraţia de suprafaţă în cadrul Cererii de sprijin pe suprafaţă, cu atât mai repede utilizatorul terenului va putea primi sprijinul financiar. De asemenea, sunt evitate sancţiunile anuale şi/sau multianuale, fermierul putând astfel avea o previziune corectă asupra sumelor pe care le va încasa în timp din fonduri europene şi de la bugetul naţional, pe suprafaţă.

 

Ionuț Lupu: Nu putem bate în cuie data de depunere a cererilor de plată

Din cele spune de Ionuț Lupu anul acesta data de 1 martie nu este bătută în cuie pentru demararea campaniei de primire a cererilor pentru subvenții.

 

”În momentul de față vrem să stabilim exact data la care se va deschide campania pentru anul 2024. Nu o putem bate în cuie în momentul de față, mai avem de discutat cu ministrul Agriculturii pe subiectul acesta dar categoric IPA Online facem toate eforturile să fie diponibilă fermerilor încă din data de 25 februarie”, a mai spus șeful APIA.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/287487/subventii-apia-2024-primul-pas-de-cand-pot-accesa-fermierii-aplicatia-cu-terenurile-lucrate/

Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2024 12:06

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top