EFFAT sprijină Manifestul CES, Livrarea unui acord echitabil pentru lucrători

Pe măsură ce alegerile pentru Parlamentul European din 2024 se apropie de anul viitor, EFFAT s-a mobilizat pentru a sprijini lansarea #WorkersManifesto a Confederației Europene a Sindicatelor la Parlamentul European astăzi. Prezența EFFAT subliniază angajamentul nostru față de o Europă care rămâne pe calea progresului social și a solidarității, cu o agendă care acordă prioritate drepturilor și intereselor lucrătorilor din sectoare cruciale, inclusiv alimentația, agricultura, turismul și munca casnică.

„Manifestul CES pentru alegerile europene din 2024” prezintă o viziune pentru următorii cinci ani și solicită o Europă mai echitabilă și mai socială, care sprijină oamenii care lucrează, asigură locuri de muncă, asigură salarii decente, promovează drepturile și egalitatea femeilor, consolidează muncitorii. drepturi și încurajează negocierea colectivă și dialogul social.

Înaintea următoarelor alegeri de referință, solicitările EFFAT să se alinieze perfect la obiectivele prezentate de CES.

Aprobat de ultima reuniune a Comitetului Executiv, EFFAT rezoluţie Luptând pentru o Europă mai bună pentru muncitori”, oferă propuneri concrete pentru a aborda aceste provocări, inclusiv:

1: Necesitatea de a aborda subcontractarea abuzivă și de a reglementa intermedierea muncii.
2: Apelul pentru un cadru solid de protecție pentru lucrătorii casnici în Europa,
3: Angajamentul de a asigura o tranziție justă, care să beneficieze oamenii care lucrează din sectoarele sale, ca o oportunitate de a crea locuri de muncă mai multe și mai bune, cu locuri de muncă stabile, salarii echitabile și condiții de muncă avansate.
4: Îndemnul de a include elemente sociale mai puternice în viitoarea reformă a PAC în 2027.

5: Lansarea inițiativei Sistem alimentar durabil, renunțând la maximizarea valorii acționarilor în sistemul alimentar

La lansare, Enrico Somaglia, secretarul general adjunct al EFFAT a luat cuvântul și a spus: „EFFAT se angajează să-și alinieze acțiunile la cele planificate de CES, consolidând efortul colectiv de a aduce schimbări pozitive în politicile europene care afectează lucrătorii. Împreună facem parte dintr-un front sindical unit care pledează pentru corectitudine, egalitate și drepturi sociale în Europa.”

 

Sursa:

https://effat.org/ro/in-the-spotlight/effat-supports-the-etuc-manifesto-advocating-for-a-fair-and-social-europe/

Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2024 22:32

Login pentru a posta comentarii
Go to top