Aparitii Agrostar in presa, februarie 2015

Mediafax

http://www.mediafax.ro/economic/agrostar-cere-restructurarea-statiunilor-de-cercetare-agricola-si-autofinantare-pe-baza-de-proiecte-13832817

Agrostar cere restructurarea statiunilor de cercetare agricola si autofinantare pe baza de proiecte

Federatia Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, aratand ca actuala forma de organizare a dus la "dezastru" si la "jaf sistematic".

Federatia Agrostar cere ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demonstrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati.

"Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare, care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public", arata secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu, citat intr-un comunicat de presa transmis luni agentiei MEDIAFAX.

Federatia propune inventarierea terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura, precum si refacerea managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

"Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurilor romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru", a precizat Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

 

Agrointel.ro

http://agrointel.ro/30322/agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-de-sub-tutela-asas-s-a-ajuns-la-situatia-aberanta-ca-tractoristii-sa-fie-asimilati-functionarilor-publici/

Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare de sub tutela ASAS: „S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristii sa fie asimilati functionarilor publici”

Federatia sindicala Agrostar doreste scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor.

„Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase . Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presa secretarul general al Federatiei Agrostar, Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

„Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, mai sustine Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar sustine de mai multi ani restructurarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol si acordarea unor salarii decente, in acest sens implicandu-se prin negocierea contractelor de munca.

 

Agroinfo.ro

http://www.agroinfo.ro/economic/agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-agricola-de-sub-tutela-asas

AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela ASAS

 

Federatia AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor.

„Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, afirma secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Iata propunerea Federatiei!
In acest sens, federatia propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii. „Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, sustine Horatiu Raicu.

Federatia AGROSTAR sustine de mai multi ani restructurarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol si acordarea unor salarii decente, in acest sens implicandu-se prin negocierea contractelor de munca.

Bursa

http://www.bursa.ro/agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-agricola-de-sub-tutela-asas-261556&s=companii_afaceri&articol=261556.html

AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela ASAS

 

  Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, potrivit unui comunicat remis redactiei.
     
     "Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase . Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public", afirma secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.
     Federatia AGROSTAR propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura, mai arata sursa citata. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.
     "Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru", sustine Horatiu Raicu.
     
     Federatia AGROSTAR are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.
     Federatia AGROSTAR este afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

 

Stiriagricole.ro

http://www.stiriagricole.ro/agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-agricola-de-sub-tutela-asas-20788.html

AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela ASAS

 

Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Știinte Agricole și Silvice (ASAS), restructurarea acestora și autofinantarea pe baza proiectelor.

„Solicitam ca ASAS sa ramana un for știintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o ștergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren și au incheiat contracte dezavantajoase . Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, afirma secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Federatia AGROSTAR  propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare și organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului și intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

„Printre propunerile noastre se regasesc și cele legate de readucerea soiurile romanești de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie și accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii și accesarea de fonduri europene ar putea asigura și salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se știe ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici și, deși exista statiuni care au venituri considerabile și ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, sustine Horatiu Raicu.

Federatia AGROSTAR sustine de mai multi ani restructurarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol și acordarea unor salarii decente, in acest sens implicandu-se prin negocierea contractelor de munca.

AGROSTAR are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat și salariati din agricultura și servicii conexe, atat din sectorul privat, cat și din cel bugetar.

Federatia este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA și EFFAT la nivel european.

 

Paginadeagricultura.ro

http://www.paginadeagricultura.ro/agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-de-sub-tutela-academiei-de-stiinte-agricole-si-silvice/

Federatia AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Știinte Agricole și Silvice (ASAS), restructurarea acestora și autofinantarea pe baza proiectelor.

„Solicitam ca ASAS sa ramana un for știintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o ștergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren și au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, afirma secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Federatia propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare și organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului și intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

Jurnalul de agricultura

http://www.agrari.ro/federatia-agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-agricola-de-sub-tutela-academiei-de-stiinte-agricole-si-silvice-asas-78840/

Federatia AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS)

Federatia AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor.

„Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase . Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, afirma secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Federatia AGROSTAR propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

„Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, sustine Horatiu Raicu.

Federatia AGROSTAR sustine de mai multi ani restructurarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol si acordarea unor salarii decente, in acest sens implicandu-se prin negocierea contractelor de munca.

Federatia AGROSTAR are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.
Federatia AGROSTAR este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Diacaf.ro

http://www.diacaf.com/stiri/economic/agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-de-sub-tutela_21446160.html

Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare de sub tutela ASAS: „S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristii sa fie asimilati functionarilor publici”

 

Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase . Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, a transmis prin intermediul unui comunicat de presa secretarul general al Federatiei Agrostar, Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

„Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, mai sustine Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar sustine de mai multi ani restructurarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol si acordarea unor salarii decente, in acest sens implicandu-se prin negocierea contractelor de munca.

 

Capital

http://www.capital.ro/aberatiile-aparatului-de-stat-tractoristi-asimilati-functionarilor-publici.html

Aberatiile aparatului de stat: tractoriști asimilati functionarilor publici

 

Federatia Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, potrivit unui comunicat al federatiei sindicale din domeniul agricol.

"Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demonstrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public', afirma secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu. 

Federatia Agrostar propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie si horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii. 

'Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru', a subliniat Horatiu Raicu. 

Federatia Agrostar sustine de mai multi ani restructurarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol si acordarea unor salarii decente, in acest sens implicandu-se prin negocierea contractelor de munca. 

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar. Federatia Agrostar este afiliata UITA si EFFAT la nivel european. 

 

Dailybusiness

http://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/agrostar-actuala-organizare-a-statiunilor-de-cercetare-agricola-a-dus-la-jaf-sistematic-105742/

Agrostar: Actuala organizare a statiunilor de cercetare agricola a dus la "jaf sistematic"

Federatia Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, aratand ca actuala forma de organizare a dus la "dezastru" si la "jaf sistematic".

Federatia Agrostar cere ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demonstrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati.

"Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare, care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public", arata secretarul general al
Agrostar, Horatiu Raicu, citat intr-un comunicat de presa transmis luni agentiei Mediafax.

Federatia propune inventarierea terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura, precum si refacerea managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

Monitorul de Suceava

http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora/2015-02-16/Agrostar-cere-restructurarea-statiunilor-de-cercetare-agricola-si-autofinantare-pe-baza-de-proiecte

Agrostar cere restructurarea statiunilor de cercetare agricola si autofinantare pe baza de proiecte

Federatia Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, aratand ca actuala forma de organizare a dus la "dezastru" si la "jaf sistematic", informeaza Mediafax.Federatia Agrostar cere ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demonstrat ca nu are capacitatea de a... Integral pe Mediafax.ro

 

Business magazin

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/agrostar-cere-restructurarea-statiunilor-de-cercetare-agricola-si-autofinantare-pe-baza-de-proiecte-13833031

Agrostar cere restructurarea statiunilor de cercetare agricola si autofinantare pe baza de proiecte

Federatia Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, aratand ca actuala forma de organizare a dus la "dezastru" si la "jaf sistematic".

Federatia Agrostar cere ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demonstrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati.

"Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare, care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public", arata secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu, citat intr-un comunicat de presa transmis luni agentiei MEDIAFAX.

Federatia propune inventarierea terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura, precum si refacerea managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

"Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurilor romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru", a precizat Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

Obiectiv (Braila)

www.obiectivbr.ro/agrostar-cere-scoaterea-statiunilor-de-cercetare-de-sub-tutela-academiei-de-stiinte-_id101536

Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole

 

• in viziunea organizatiei sindicale, statiunile de cercetare agricola ar trebui sa se autofinanteze, prin accesarea de proiecte • Statiunea de Cercetare de la Braila are de mai multi ani in derulare astfel de parteneriate, pentru terenurile din Insula Mare a Brailei

Federatia "Agrostar", cea mai mare structura sindicala din domeniul agricol, cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Sisesti", restructurarea acestora si orientarea spre autofinantare pe baza proiectelor. "Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demonstrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public", sustine secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

De asemenea, sursa citata a completat ca federatia propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie si horticultura, toate acestea in paralel cu o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii. "Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurilor romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru", sustine Horatiu Raicu.

De precizat ca Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola (SCDA) Braila are in derulare inca din 2006 un parteneriat cu o firma locala, in baza caruia, din ferma vegetala situata in IMB, pe o suprafata de 1.620 ha, s-a reusit producerea de samanta din soiuri romanesti la grau (soiurile Glosa, Boema, Izvor si Dropia), la orz (soiurile Andrei, Dana si Cardinal) si loturi de hibridare la porumb. In baza aceleiasi colaborari, SCDA Braila are in derulare inca din 2010 si un proiect de cercetare-dezvoltare agricola in domeniul cresterii vacilor de lapte.

 

Obiectiv de Constanta

http://observator.ro/stiri-economie-statiunile-cercetare-la-gunoi-298347.html

Agrostar: statiunile de cercetare, la gunoi

Federatia Agrostar a cerut scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, aratand ca actuala forma de organizare a dus la „dezastru“ si la „jaf sistematic“.

„Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare, care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public“, a aratat secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Federatia propune inventarierea terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura, precum si refacerea managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii. „Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurilor romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene“, a mai precizat Horatiu Raicu.

 

Ziarul Ring

http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/253827/Agrostar-Jaf-si-dezastru-la-statiunile-de-cercetare-

Agrostar: "Jaf si dezastru la statiunile de cercetare"

Federatia Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor. Agrostar considera ca aceste masuri sunt necesare deoarece actuala forma de organizare a dus la "dezastru si la jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare".

 

Business Cover

http://www.businesscover.ro/agrostar-vrea-restructurarea-statiunilor-de-cercetare-agricola/
Agrostar vrea restructurarea statiunilor de cercetare agricola

Federatia  Agrostar dorește ca statiunile de cercetare agricola sa fie scoase de sub tutela  Academiei de Știinte Agricole și Silvice (ASAS) și restructurarea acestora bazata pe o autofinantare cu ajutorul proiectelor.

Incapacitatea de organizare de care a dat dovada pana in prezent ASAS pare sa fie principalul reproș pe care Federatia Agrostar il face forului știintific.

„Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare, care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, declara secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu, pentru mediafax.ro.

Ce propuneri are Agrostar pentru statiunile de cercetare

Federatia propune o reorganizare a statiunilor de cercetare in trei categorii, vegetal, zootehnie și horticultura, inventarierea terenurilor care sunt detinute de acestea și refacerea managementului prin strategii pe domenii, sustinute de proiecte, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

„Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurilor romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, conchide reprezentantul Agrostar


Partea superioară a machetei

Partea inferioară a machetei

 

Curierul National

http://www.curierulnational.ro/Economie/2015-02-17/Agrostar+cere+scoaterea+statiunilor+de+cercetare+agricola+de+sub+tutela+ASAS

Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela ASAS

Federatia AGROSTAR cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS),

restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor.

„Solicitam ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demostrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati. Amintim faptul ca la un moment dat statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o ster­gere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze.

S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, a declarat secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Federatia propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

„Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajatilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi 

exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, a precizat Horatiu Raicu.

Federatia sustine de mai multi ani restructurarea statiunilor de cercetare din domeniul agricol si acordarea unor salarii decente, in acest sens implicandu-se prin negocierea contractelor de munca.

 

Nouvelles Aujourdhui

http://nouvelles-aujourdhui.com/agrostar-necessite-une-restructuration-des-stations-de-recherche-agricole-et-de-lauto-financement-sur-la-base-de-projets/

Agrostar nécessite une restructuration des stations de recherche agricole et de l’auto-financement sur la base de projets

 

“Parmi nos offres, vous pouvez trouver et celles qui portent sur le retour de la roumanie variétés de semences, de l’adaptation des variétés de céréales, en fonction de l’évolution du climat, la restauration du patrimoine génétique de l’élevage et de l’accès, de concert avec les agriculteurs, les fonds européens. La conclusion d’un partenariat avec les producteurs agricoles et l’accès aux fonds européens pourraient fournir et de plus hauts salaires pour les employés. On sait maintenant que les salaires des travailleurs de la recherche scientifique de l’insolence petit, et, bien qu’il existe des stations, qui ont des revenus considérables et peut augmenter le salaire, la forme actuelle ne permet pas de le faire”, a précisé Jacob Raicu.

La fédération Agrostar exige ASAS rester for science ne doivent pas être liés avec le financement des stations de recherche, ainsi que l’a prouvé, qu’il n’a pas les capacités de réorganisation de ces unités.

“Rappelons que, à un moment donné, les stations de recherche agricole ont obtenu la suppression de la dette, afin de pouvoir rebondir, mais ce n’est pas arrivé. La forme actuelle de l’organisation à la suite de catastrophes naturelles, le pillage systématique au-dessus des unités de recherche, qui ont perdu des surfaces importantes de terres et ont conclu un traité désavantageux. La seule politique jusqu’à présent, a été celle d’intérêts. Nous demandons que cette situation arrêter. Arrivés à une situation absurde, comme toute la vie de la station balnéaire de la recherche doit pas être assimilée fonctionnaire”, indique le secrétaire général de Agrostar, Horace Raicu, cité dans un communiqué de presse, transmis lundi à l’agence”.

Agrostar nécessite une restructuration des stations de recherche agricole et de l’auto-financement sur la base de projets (Image: Nick Mircea/” sur la Photo)

La fédération propose de procéder à un inventaire des terrains sur lesquels ils possèdent des stations de recherche et d’organisation sur trois domaines de recherche: végétale, de l’élevage, de l’horticulture, ainsi que la récupération de la gestion et de la rédaction de stratégies dans le domaine, en collaboration avec le Ministère de l’Agriculture.

La fédération Agrostar exige le retrait des stations de recherche agricole sous l’égide de l’Académie des Sciences Agricoles et Forestiers (ASAS), de leur restructuration et d’auto-financement sur la base de projets, en montrant que la forme actuelle de l’organisation conduit à un “désastre” et de “pillage systématique”.

La fédération Agrostar a composé plus de 45 000 membres, comme des producteurs agricoles et des travailleurs agricoles et de services connexes, comme dans le secteur privé et budgétaire.

 

Telegraf de Constanta

http://www.telegrafonline.ro/1424124000/articol/292558/care_sunt_problemele_cu_care_se_confrunta_sta539iunile_de_cercetare_agricola.html

Propuse de Federatia AGROSTAR

Care sunt problemele cu care se confrunta statiunile de cercetare agricola?

 

 

 

 

AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Știinte Agricole și Silvice (ASAS), restructurarea acestora și autofinantarea pe baza proiectelor. Motivul? ASAS nu este capabila sa reorganizeze aceste unitati. Cel putin așa sustin reprezentantii AGROSTAR, care solicita ca Academia sa ramana un for știintific și sa nu aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare. ”Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o ștergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare, care au pierdut suprafete importante de teren și au incheiat contracte dezavantajoase”, a precizat secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu. Reprezentantii AGROSTAR propun o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare și organizarea lor pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie și horticultura. Totodata, ei cer o refacere a managementului și intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii. „Printre propunerile noastre se regasesc și cele legate de readucerea soiurilor romanești de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie și accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Acest lucru ar putea asigura și salarii mai mari pentru angajati, care sunt indecent de mici”, a mai spus Horatiu Raicu. AGROSTAR are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat și salariati din agricultura și servicii conexe din sectorul privat, dar și din cel bugetar.

News Round

http://news-round.com/agrostar-requires-restructuring-resorts-agricultural-research-and-self-financing-on-a-project-basis/

Agrostar requires restructuring resorts agricultural research and self-financing on a project basis

Posted on February 17, 2015 in Business

Agrostar Federation requires removing the resorts of agricultural research under the guidance of Academy of Agricultural Sciences and Forestry (ASAS), restructuring and financing on a project basis, showing that the current form of organization has led to a “catastrophe” and “robbery”systematically.

 

Agrostar requires restructuring resorts agricultural research and self-financing on a project basis (Image: nick Mircea/” on the Photo)

Agrostar Federation requires that ASAS to stay for science, should not be associated with the financing of the resorts of the study, as proved that he has the possibility of reorganization of these units.

“Recall that, at some point, the resorts of agricultural research has been the destruction of debts so that you can rebound, but it never happened. The current form of organization as a result of natural disasters, robbery systematically above units of study that have lost the important surfaces of the earth and concluded contracts unprofitable. The only policy so far has been the same interests. We ask that this situation be stopped. Come to the absurd, as all life in the resort of research must be considered as a public servant”, shows the General Secretary Agrostar, Horace Raicu, quoted in a press release sent Monday to the Agency”.

The Federation proposes to conduct an inventory of land plots on which they have resorts research and organizing them into three research areas: plant, animal husbandry, horticulture, and recovery management, and drafting strategies, together with the Ministry of agriculture.

“Among our proposals can be found and those related to the return of Romanian seed varieties, adaptation varieties of grain, depending on climate change, restoration gene pool in livestock and access, together with farmers, the European funds. Conclusion partnerships with farmers and access to European funds could provide higher wages for employees. It is now known that wages research indecently small, and although there are resorts that have significant income and may increase the salary of the current form does not allow you to do it,” said Jacob Raicu.

Agrostar Federation has a membership of more than 45,000 members, as agricultural producers and workers in agriculture and related services, both in the private sector, and budget.

 

Ziarul Lumina

http://www.ziarullumina.ro/actualitatea-sociala/agrostar-cere-reorganizarea-statiunilor-de-cercetare-agricola

Agrostar cere reorganizarea statiunilor de cercetare agricola

Federatia Agrostar cere scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, potrivit unui comunicat al federatiei sindicale din domeniul agricol, relateaza Agerpres.

Federatia Agrostar propune o inventariere a terenurilor pe care le mai detin statiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie si horticultura. De asemenea, se impune o refacere a managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.

„Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurile romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati“, a subliniat secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, producatori agricoli, dar si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 10:02

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top