AGROSTAR in presa

AgroIntel.ro

http://agrointel.ro/23719/moda-asocierii-incepe-sa-prinda-in-randul-legumicultorilor-tara-mea-brandul-sub-care-fermierii-din-olt-livreaza-in-marile-magazine/

Moda asocierii incepe sa prinda in randul legumicultorilor: ”Tara mea”, brandul sub care fermierii din Olt livreaza in supermarket

 

 

Dupa succesul brandului ”Dor de gust” in hypermarketuri, o alta colaborarea a legumicultorilor se impune pe rafturile uneia dintre cele mai mari retele de magazine din Romania. Este vorba despre ”Tara mea”, program ce reuneste 200 de legumicultori, membri ai cooperativei de producatori din Izbiceni si Visina, judetul Olt, afiliata la Federatia Agrostar.

“Agrostar, in colaborare cu autoritatile locale, a reusit sa puna bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alti producatori agricoli, ca daca se asociaza pot rezolva si problema desfacerii productiei. Cooperativa va furniza marfa constant, in perioada martie-noiembrie, la calitate superioara. In aproximativ un an de zile vom avea astfel de cooperative si in alte domenii, cum ar fi productia fructe si produse lactate, iar colaborarea dintre Agrostar si Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis fata de acest proiect, se va extinde la nivel national”, a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Fiecare magazin Kaufland va avea o insula “Tara mea”, unde se vor gasi produse ale producatorilor din judetul Olt, fermierii urmand sa livreze retelei circa 70 de tone de legume lunar.

Stiriagricole.ro

http://www.stiriagricole.ro/legume-din-tara-mea-pe-raftul-supermarketurilor-12391.html

Legume din „Tara mea”, pe raftul supermarketurilor

Federatia Agrostar, cea mai mare organizatie sindicala din domeniul agricol, din Romania, a lansat un program de sustinere a producatorilor agricoli autohtoni in vederea valorificarii productiei, prin intermediul marilor retaileri.

Astfel, 200 de legumicultori, membri ai cooperativei ce reuneste producatori din Izbiceni si Visina, judetul Olt, afiliata la Federatia Agrostar, livreaza lunar circa 70 de tone de legume proaspete catre Kaufland, sub brandul „Tara mea”, apartinand federatiei.

„ Agrostar, in colaborare cu autoritatile locale, a reusit sa puna bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alti producatori agricoli, ca daca se asociaza pot rezolva si problema desfacerii productiei. Cooperativa va furniza marfa constant, in perioada martie-noiembrie, la calitate superioara. In aproximativ un an de zile vom avea astfel de cooperative si in alte domenii, cum ar fi productia fructe si produse lactate, iar  colaborarea dintre Agrostar si Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis fata de acest proiect, se va extinde la nivel national. Fiecare magazin Kaufland va avea o insula „Tara mea”, unde se vor gasi produse ale cooperativelor membre Agrostar”, declara presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Federatia Agrostar considera ca, la ora actuala, valorificarea productiei este una din problemele de importanta majora pentru producatorii mici si mijlocii si are intre prioritatile sale, pe langa apararea drepturilor acestora, si sprijinirea lor in vederea obtinerii unor produse de calitate si a valorificarii marfii.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe „ Agrostar” este o organizatie sindicala profesionala, fara caracter politic, constituita la nivel national, care reuneste lucratori din societatile comerciale agricole, institute sau statiuni de cercetare agricola, societati comerciale de alimentatie si tutun, producatori agricoli, precum si persoane care exercita o meserie sau o profesie in mod independent. Agrostar fost infiintata in anul 1990, numarand in prezent in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura sau sindicate ale producatorilor si fermierilor).

Jurnalul de agricultura

http://www.agrari.ro/agrostar-lansat-programul-prin-care-legumicultori-autohtoni-isi-pot-vinde-marfa-prin-intermediul-kaufland-19982/

Agrostar a lansat programul prin care legumicultori autohtoni isi pot vinde marfa prin intermediul Kaufland

Federatia AGROSTAR, cea mai mare organizatie sindicala din domeniul agricol, din Romania, a lansat un program de sustinere a producatorilor agricoli autohtoni in vederea valorificarii productiei, prin intermediul marilor retaileri.

Astfel, incepand din luna iulie, 2014, 200 de legumicultori, membri ai cooperativei ce reuneste producatori din Izbiceni si Visina, judetul Olt, afiliata la Federatia AGROSTAR, livreaza lunar circa 70 de tone de legume proaspete catre Kaufland, sub brandul „Tara mea”, apartinand AGROSTAR.
“AGROSTAR, in colaborare cu autoritatile locale, a reusit sa puna bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alti producatori agricoli, ca daca se asociaza pot rezolva si problema desfacerii productiei. Cooperativa va furniza marfa constant, in perioada martie-noiembrie, la calitate superioara. In aproximativ un an de zile vom avea astfel de cooperative si in alte domenii, cum ar fi productia fructe si produse lactate, iar colaborarea dintre AGROSTAR si Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis fata de acest proiect, se va extinde la nivel national. Fiecare magazin Kaufland va avea o insula “Tara mea”, unde se vor gasi produse ale cooperativelor membre AGROSTAR”, declara presedintele AGROSATR, Niculae Stefan.
Federatia AGROSTAR considera ca, la ora actuala, valorificarea productiei este una din problemele de importanta majora pentru producatorii mici si mijlocii si are intre prioritatile sale, pe langa apararea drepturilor acestora, si sprijinirea lor in vederea obtinerii unor produse de calitate si a valorificarii marfii.
Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe „AGROSTAR” este o organizatie sindicala profesionala, fara caracter politic, constituita la nivel national, care reuneste lucratori din societatile comerciale agricole, institute sau statiuni de cercetare agricola, societati comerciale de alimentatie si tutun, producatori agricoli, precum si persoane care exercita o meserie sau o profesie in mod independent. AGROSTAR fost infiintata in anul 1990, numarand in prezent in componenta sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura campului, avicultura, viticultura, horticultura sau sindicate ale producatorilor si fermierilor).

Yahoo news

https://ro.stiri.yahoo.com/legume-rom%C3%A2ne%C8%99ti-cu-brandul-%E2%80%9C%C8%9Bara-mea%E2%80%9D--v%C3%A2ndute-%C3%AEntr-o-re%C8%9Bea-de-supermarket-uri-061120714.html

Legume romanesti “Tara mea”, vandute intr-o retea de supermarket-uri

Un numar de 200 de agricultori din judetul Olt livreaza lunar, incepand din iulie, aproximativ 70 de tone de legume proaspete catre o retea de supermarket-uri.
 
Cei 200 de legumicultori sunt membri ai cooperativei ce reuneste producatori din localitatile Izbiceni si Visina, din judetul Olt, afiliata la Federatia Agrostar.

Legumele sunt vandute sub brandul “Tara mea”, fiind comercializate prin programul de sustinere a producatorilor agricoli autohtoni, in vederea valorificarii productiei, prin intermediul marilor retaileri.

“Federatia Agrostar, in colaborare cu autoritatile locale, a reusit sa puna bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alti producatori agricoli, ca daca se asociaza pot rezolva si problema desfacerii productiei. Cooperativa va furniza marfa constant, in perioada martie-noiembrie. In aproximativ un an de zile vom avea astfel de cooperative si in alte domenii, cum ar fi productia fructe si produse lactate, iar  colaborarea dintre Agrostar si Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis fata de acest proiect, se va extinde la nivel national. Fiecare magazin Kaufland va avea o insula ‘Tara mea’, unde se vor gasi produse ale cooperativelor membre Agrostar”, a declarat presedintele Federatiei, Niculae Stefan.

Bizlawyer.ro

http://www.bizlawyer.ro/stiri/tranzactii/agrostar-legumele-romanesti-din-olt-sunt-vandute-in-hipermarketuri

Fabricadelapte.ro

http://www.fabricadelapte.ro/s-lansat-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate#

S-a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”

Autor: Fabrica de LapteArticol adaugat miercuri, iulie 16, 2014

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (FNSAATDSC) AGROSTAR a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”, prin care 739 de femei, atat din mediul rural cat si din mediul urban, sunt invatate sa devina antreprenor, dar pot sa invete si meserii precum lucrator in comert ori lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe.

 Proiectul ”O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”. Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei.

 Prin implementarea proiectului vrem sa incurajam femeile sa-si deschida propria afacere sau le punem la dispozitie suportul necesar pentru a invata ce presupune munca de lucrator in comert ori lucrator intr-o fabrica de prelucrare a legumelor si fructelor.  Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, in special in mediul rural”, declara presedintele AGROSTAR Niculae Stefan.

Obiectivul proiectului “O sansa pentru toti si toate” este incurajarea accesului egal pe piata muncii prin cresterea oportunitatilor de ocupare a grupului-tinta format din 739 femei. Accentul este pus pe femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban.

Prezenta la lansarea proiectului, Camelia Sucu le-a transmis femeilor care vor sa devina antreprenor ca trebuie sa aiba incredere in ele, sa investeasca in educatia lor si sa nu renunte, chiar daca vor avea si esecuri.”Este important ca atunci cand inregistrezi un esec sa identifici cauza, astfel incat pe viitor sa nu mai repeti aceeasi greseala”, a punctat Camelia Sucu.

 Primul curs, cel de lucrator in comert, urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de lucrator comercial. Cursul are Nivelul I de Calificare si o durata de 120 ore de teorie si 240 ore de practica).

 „Trebuie sa ne desprindem de modul de a gandi de pana acum si atunci cand vorbim de cursuri de lucrator in comert, de exemplu, sa nu ne mai gandim doar la vanzatorul de la magazinul din sat. Lucrator in comert inseamna si ca poti sa faci un business din asta, sa vinzi marfa pe care altii o produc si nu au timp sa o si vanda. La noi toata lumea vrea sa si produca sa si vanda”,  a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS) Dumitru Costin, expert tehnic in cadrul proiectului.

Cel de al doilea curs, respectiv cel destinat lucratorilor la fabricarea conservelor din legume sau fructe, necesita 120 ore de teorie si 240 ore de practica, fiind un curs de Nivel I de Calificare. Ambele cursuri se vor finaliza cu evaluarea si certificarea participantelor.

Cursul de competente antreprenoriale va dezvolta capacitatea participantelor de a identifica oportunitati pentru activitati personale, profesionale si de afaceri si de punere a acestora in practica. Formarea presupune 30 de teorie si 60 de ore de practica.

Cursul de initiere in competente informatice va facilita invatarea utilizarii unui sistem de calcul si a PC-ului, a tehnicilor de utilizare a aplicatiei Microsoft Word, de gestionare a tabelelor cu aplicatia Microsoft Excel, de realizare a prezentarilor cu aplicatia Microsoft PowerPoint si de utilizare a e-mail-ului. Cursul presupune 20 de ore de teorie si 40 de ore de practica. Ambele cursuri se vor finaliza cu evaluarea si certificarea participantelor conform evaluarii.

Cele mai pregatite si mai motivate 50 de femei din cele 100 de participante la cursul de antreprenoriat vor beneficia de suport pentru a-si demara propria afacere. Solicitantul va monitoriza, va evalua si se va afla in dialog permanent cu cele 50 de femei selectate, urmand ca, pana la finalul proiectului, cel putin 10 femei sa isi deschida propria afacere.

Din perspectiva acoperirii geografice, pentru rezultate optime in implementare, in definirea grupului-tinta a fost avuta in vedere drept criteriu provenienta din judete cu statut de judete defavorizate. Prin urmare, implementarea se va realiza la nivelul a patru regiuni de dezvoltare: Bucuresti-IIfov, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Sud-Est.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni si Asociatia Femilor din mediul rural Olt, iar partener transnational este Centro de Studios Infer S.L.

Agerpres

http://www.agerpres.ro/economie/2014/07/15/dumitru-costin-bns-obtinerea-adeverintelor-pentru-proiectele-de-formare-a-devenit-sport-national-19-45-21

Dumitru Costin (BNS): Obtinerea adeverintelor pentru proiectele de formare a devenit sport national

marti, 15 Iul 2014, 19:45  •  Economie
241 afisari

Procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national, fiind nevoie de importante resurse umane si de timp pentru preluarea acestor documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca (AJOFM), a declarat marti Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, cu ocazia lansarii proiectului ''O sansa pentru toti si toate''.

'Din pacate, traim in 'Tara lu' adeverinta', si de aceea procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national. Multi dintre concetatenii nostri s-au adaptat deja si au ajuns chiar sa faca bani albi sau negri din acest demers extrem de obositor. Este nevoie de importante resurse umane si de timp pentru a prelua aceste documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. In cazul acestora din urma, putem sa afirmam totodata ca ne aflam in prezent intr-un fel de competitie directa, deoarece AJOFM-urile au renuntat sa se mai ocupe de consilierea persoanelor ramase fara un loc de munca, optand mai degraba pentru implementarea proiectelor de formare profesionala', a afirmat Dumitru Costin.

Proiectul 'O sansa pentru toti si toate' este implementat de Federatia Nationala a Sindicatelor din agricultura, alimentatie, tutun, domenii si servicii conexe AGROSTAR, fiind destinat exclusiv femeilor.

'Proiectul isi propune facilitarea accesului egal pe piata muncii, prin cresterea oportunitatilor de ocupare pentru 739 de persoane de sex feminin care vor compune grupul-tinta, respectiv femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban. Procesul de implementare se va desfasura in judetele Galati, Olt, Dambovita si Ilfov, precum si la nivelul municipiului Bucuresti. Din cele 739 de femei, 10 vor fi sprijinite sa demareze o afacere, urmand sa beneficieze de un schimb de bune practici efectuat in Spania, cu ajutorul partenerului transnational Centro de Studios Infer S.L', a spus Niculae Stefan, presedintele AGROSTAR.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, beneficiind de asistenta financiara nerambursabila din partea Fondului Social European de 14.915.039,83 lei, pe o perioada de implementare de 18 luni (mai 2014-octombrie 2015).

Agro Info

http://www.agroinfo.ro/evenimente/agrostar-a-lansat-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate

AGROSTAR a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”

Ferma

Publicat: 16 iulie 2014 - 10:45

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe - AGROSTAR a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”, prin care 739 de femei, atat din mediul rural cat si din mediul urban, sunt invatate sa devina antreprenor.

De asemenea, acestea pot sa invete si meserii precum lucrator in comert, ori lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe. Proiectul „O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei. „Prin implementarea proiectului vrem sa incurajam femeile sa-si deschida propria afacere sau le punem la dispozitie suportul necesar pentru a invata ce presupune munca de lucrator in comert ori lucrator intr-o fabrica de prelucrare a legumelor si fructelor. Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, in special in mediul rural”, declara presedintele AGROSTAR Niculae Stefan, potrivit unui comunicat al Federatiei.

Potrivit sursei, obiectivul proiectului “O sansa pentru toti si toate” este incurajarea accesului egal pe piata muncii prin cresterea oportunitatilor de ocupare a grupului-tinta format din 739 femei. Accentul este pus pe femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban.

Prezenta la lansarea proiectului, Camelia Sucu le-a transmis femeilor care vor sa devina antreprenor ca trebuie sa aiba incredere in ele, sa investeasca in educatia lor si sa nu renunte, chiar daca vor avea si esecuri.”Este important ca atunci cand inregistrezi un esec sa identifici cauza, astfel incat pe viitor sa nu mai repeti aceeasi greseala”, a punctat Camelia Sucu.

Ordinea Zilei

http://www.ordineazilei.ro/actualitate/social/p/dumitru-costin-bns-obtinerea-adeverintelor-pentru-proiectele-de-formare-a-devenit-sport-national

Dumitru Costin (BNS): Obtinerea adeverintelor pentru proiectele de formare a devenit sport national

 

Procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national, fiind nevoie de importante resurse umane si de timp pentru preluarea acestor documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca (AJOFM), a declarat marti Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, cu ocazia lansarii proiectului ''O sansa pentru toti si toate''.

"Din pacate, traim in <Tara lu' adeverinta>, si de aceea procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national. Multi dintre concetatenii nostri s-au adaptat deja si au ajuns chiar sa faca bani albi sau negri din acest demers extrem de obositor. Este nevoie de importante resurse umane si de timp pentru a prelua aceste documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. In cazul acestora din urma, putem sa afirmam totodata ca ne aflam in prezent intr-un fel de competitie directa, deoarece AJOFM-urile au renuntat sa se mai ocupe de consilierea persoanelor ramase fara un loc de munca, optand mai degraba pentru implementarea proiectelor de formare profesionala", a afirmat Dumitru Costin, scrie Agerpres.

Proiectul "O sansa pentru toti si toate" este implementat de Federatia Nationala a Sindicatelor din agricultura, alimentatie, tutun, domenii si servicii conexe AGROSTAR, fiind destinat exclusiv femeilor. "Proiectul isi propune facilitarea accesului egal pe piata muncii, prin cresterea oportunitatilor de ocupare pentru 739 de persoane de sex feminin care vor compune grupul-tinta, respectiv femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban. Procesul de implementare se va desfasura in judetele Galati, Olt, Dambovita si Ilfov, precum si la nivelul municipiului Bucuresti. Din cele 739 de femei, 10 vor fi sprijinite sa demareze o afacere, urmand sa beneficieze de un schimb de bune practici efectuat in Spania, cu ajutorul partenerului transnational Centro de Studios Infer S.L", a spus Niculae Stefan, presedintele AGROSTAR.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, beneficiind de asistenta financiara nerambursabila din partea Fondului Social European de 14.915.039,83 lei, pe o perioada de implementare de 18 luni (mai 2014-octombrie 2015).

Biz Lawyer

http://www.bizlawyer.ro/stiri/interviuri-opinii/dumitru-costin-bns-obtinerea-adeverintelor-pentru-proiectele-de-formare-a-devenit-sport-national

Info legal

Presedintele BNS: AJOFM-urile au renuntat sa se mai ocupe de consilierea persoanelor ramase fara un loc de munca

Procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national, fiind nevoie de importante resurse umane si de timp pentru preluarea acestor documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca (AJOFM), a declarat marti Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, cu ocazia lansarii proiectului ‘O sansa pentru toti si toate’.

‘Din pacate, traim in ‘Tara lu’ adeverinta’, si de aceea procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national. Multi dintre concetatenii nostri s-au adaptat deja si au ajuns chiar sa faca bani albi sau negri din acest demers extrem de obositor. Este nevoie de importante resurse umane si de timp pentru a prelua aceste documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. In cazul acestora din urma, putem sa afirmam totodata ca ne aflam in prezent intr-un fel de competitie directa, deoarece AJOFM-urile au renuntat sa se mai ocupe de consilierea persoanelor ramase fara un loc de munca, optand mai degraba pentru implementarea proiectelor de formare profesionala’, a afirmat Dumitru Costin.

Proiectul ‘O sansa pentru toti si toate’ este implementat de Federatia Nationala a Sindicatelor din agricultura, alimentatie, tutun, domenii si servicii conexe AGROSTAR, fiind destinat exclusiv femeilor.

AgroInfo

http://www.agroinfo.ro/economic/agrostar-lanseaza-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate

AGROSTAR lanseaza proiectul „O sansa pentru toti si toate”

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR  organizeaza conferinta de lansare a proiectului “O sansa pentru toti si toate”.

„O sansa pentru toti si toate” este un proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, conform contractului de finantare cu numarul POSDRU/44 / 6.3 / S / 135337.

Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei. Evenimentul are loc in data de 15.07.2014, incepand cu ora 10.00, la Bucuresti.

Jurnalul Agrar

http://www.agrari.ro/agrostar-lanseaza-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate-19045/

AGROSTAR lanseaza proiectul “O sansa pentru toti si toate”

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR  lanseaza, marti, 15 iulie 2014, proiectul “O sansa pentru toti si toate”, eveniment organizat la Hotel International, incepand cu ora 10.00.

Proiectul ”O sansa pentru toti si toate” este un proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, conform contractului de finantare cu numarul POSDRU / 144 / 6.3 / S / 135337.Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei.

PROGRAM:

10.00 – 10.30 Inregistrarea participantilor / welcome coffee
10.30 – 11.00
Prezentarea contextului implementarii proiectului
“O sansa pentru toti si toate” si a solicitantului – Federatia
Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun,
Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR
· speaker Nicolae Stefan (presedinte AGROSTAR)
11.00 – 12.00
Prezentarea proiectului “O sansa pentru toti si toate”
· speaker 1 Aurelia Rosu (manager de proiect)
· speaker 2 Cristian Sandu (reprezentant partener 1)
· speaker 3 Simona Popa (reprezentant partener 3)
12.00 – 12.30 Coffee Break
12.30 – 13.30
Prezentarea oportunitatilor oferite grupului-tinta selectat in cadrul
proiectului “O sansa pentru toti si toate”
· speaker Dumitru Costin (expert tehnic)
13.30 – 14.00 Sesiune de intrebari din sala
14.15 – 16.00 Pranz si networking participanti

Ziarul fermierului

http://www.ziarulfermierului.ro/agrostar-lanseaza-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate/

AGROSTAR lanseaza proiectul „O sansa pentru toti si toate”

 

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR  organizeaza conferinta de lansare a proiectului “O sansa pentru toti si toate”.

Stiri-Presa-Online

AGROSTAR lanseaza proiectul „O sansa pentru toti si toate”

http://www.stiri-presa-online.ro/agrostar-lanseaza-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate/

Stire agricola: AGROSTAR lanseaza proiectul „O sansa pentru toti si toate”

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR  organizeaza conferinta de lansare a proiectului “O sansa pentru toti si toate”.. Citeste toata stirea AGROSTAR lanseaza proiectul „O sansa pentru toti si toate” la agroinfo.ro.

Stiriagricole.ro

http://www.stiriagricole.ro/agrostar-va-scoli-femeile-pe-bani-europeni-ca-sa-si-deschida-propria-afacere-11896.html

12.07.2014 Finantari si asigurari, Fonduri europene, Afisari: 447

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar va lansa proiectul „O sansa pentru toti si toate”, proiect cu finantare europeana prin care femeile sunt invatate sa-si deschida propria afacere sau sa invete meserii noi.

Proiectul „O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei.

Rador

http://www.rador.ro/info4.shtml?cat=634&news=436925

Femeile din zonele de sud ale Romaniei vor fi consiliate si ajutate sa-si gaseasca un loc de munca

O treime din romanii capabili de munca lucreaza in agricultura de subzistenta si mai bine de jumatate dintre acestia sunt femei - acestea sunt datele de la care porneste un program al Federatiei Agrostar in sprijinul incadrarii femeilor in munca. Proiectul a fost lansat azi la Bucuresti si este cofinantat din fonduri europene. In cadrul initiativei "O sansa pentru toti si toate", peste 700 de femei din zonele de sud ale Romaniei vor fi consiliate si ajutate sa-si gaseasca un loc de munca sau chiar sa-si deschida afaceri. Potrivit unei analize de impact realizate de Blocul National Sindical, daca un singur procent dintre oamenii care fac agricultura de subzistenta ar fi calificati si consiliati pentru a-si gasi un serviciu, Romania ar avea o crestere a produsului intern brut de doua procente. Presedintele BNS, Dumitru Costin, a vorbit la lansarea proiectului despre numarul mare de femei de la tara care sunt nesigure pe capacitatile lor si de cele mai multe ori fac munci necalificate.

Dumitru Costin: In general femeia din mediul rural are un nivel de eduatie scazut. Din ce in ce mai multe tinere si tineri abandoneaza scoala. Avand in vedere ca adultii din rural au nevoie de forta de munca pentru micile activitati agricole pe care le fac pentru a supravietui, multi prefera sa isi retraga copii de la scoala, asta si datorita saraciei. In general muncesc din greu in gospodarie pentru supravietuirea familiilor. Multe dintre ele sunt abuzate, hartuite. S-a creat si un gen de dependenta de zona de asistenta sociala, pentru ca multe din femeile din Romania isi pierd increderea in propriul lor potential.

Radio Iasi

Femeile din zonele de sud ale Romaniei vor fi consiliate si ajutate sa-si gaseasca un loc de munca

http://portal.radioiasi.ro/femeile-din-zonele-de-sud-ale-romaniei-vor-fi-consiliate-si-ajutate-sa-si-gaseasca-un-loc-de-munca-a447371.html

     

15 Iulie, 2014 (13 vizite)

Femeile din zonele de sud ale Romaniei vor fi consiliate si ajutate sa-si gaseasca un loc de munca

O treime din romanii capabili de munca lucreaza in agricultura de subzistenta si mai bine de jumatate dintre acestia sunt femei - acestea sunt datele de la care porneste un program al Federatiei Agrostar in sprijinul incadrarii femeilor in munca. Proiectul a fost lansat azi la Bucuresti si este cofinantat din fonduri europene. In cadrul initiativei "O sansa pentru toti si toate", peste 700 de femei din zonele de sud ale Romaniei vor fi consiliate si ajutate sa-si gaseasca un loc de munca sau chiar sa-si deschida afaceri. Potrivit unei analize de impact realizate de Blocul National Sindical, daca un singur procent dintre oamenii care fac agricultura de subzistenta ar fi calificati si consiliati pentru a-si gasi un serviciu, Romania ar avea o crestere a produsului intern brut de doua procente. Presedintele BNS, Dumitru Costin, a vorbit la lansarea proiectului despre numarul mare de femei de la tara care sunt nesigure pe capacitatile lor si de cele mai multe ori fac munci necalificate.
Dumitru Costin: In general femeia din mediul rural are un nivel de eduatie scazut. Din ce in ce mai multe tinere si tineri abandoneaza scoala. Avand in vedere ca adultii din rural au nevoie de forta de munca pentru micile activitati agricole pe care le fac pentru a supravietui, multi prefera sa isi retraga copii de la scoala, asta si datorita saraciei. In general muncesc din greu in gospodarie pentru supravietuirea familiilor. Multe dintre ele sunt abuzate, hartuite. S-a creat si un gen de dependenta de zona de asistenta sociala, pentru ca multe din femeile din Romania isi pierd increderea in propriul lor potential.

Sursa: RADOR

Radio Romania Actualitati


http://www.romania-actualitati.ro/sute_de_femei_din_romania_ajutate_sa_isi_deschida_o_afacere-64318

"Sute de femei din Romania", ajutate sa isi deschida o afacere

Marti, 15 Iulie 2014
In cadrul unui program finantat cu fonduri europene, peste 700 de femei din sudul Romaniei ar putea fi consiliate sa-si gaseasca un loc de munca sau sa-si deschida o afacere.

O treime din romanii capabili de munca lucreaza in agricultura de subzistenta si mai bine de jumatate dintre acestia sunt femei - acestea sunt datele de la care porneste un program al Federatiei Agrostar in sprijinul incadrarii femeilor in munca.

Proiectul a fost lansat azi la Bucuresti si este cofinantat din fonduri europene. In cadrul initiativei "O sansa pentru toti si toate", organizatorii spun ca peste 700 de femei din zonele de sud ale Romaniei vor fi consiliate si ajutate sa-si gaseasca un loc de munca sau chiar sa-si deschida afaceri.

Potrivit unei analize de impact realizate de Blocul National Sindical, daca un singur procent dintre oamenii care fac agricultura de subzistenta ar fi calificati si consiliati pentru a-si gasi un serviciu, Romania ar avea o crestere a produsului intern brut de doua procente.

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a vorbit la lansarea proiectului despre numarul mare de femei de la tara care sunt nesigure pe capacitatile lor si de cele mai multe ori fac munci necalificate.

"In general femeia din mediul rural are un nivel de eduatie scazut. Din ce in ce mai multe tinere si tineri abandoneaza scoala.

"Avand in vedere ca adultii din rural au nevoie de forta de munca pentru micile activitati agricole pe care le fac pentru a supravietui, multi prefera sa isi retraga copii de la scoala, asta si datorita saraciei.

"In general muncesc din greu in gospodarie pentru supravietuirea familiilor. Multe dintre ele sunt abuzate, hartuite.

"S-a creat si un gen de dependenta de zona de asistenta sociala, pentru ca multe din femeile din Romania isi pierd increderea in propriul lor potential", spune Dumitru Costin.

Paginadeagricultura.ro

http://paginadeagricultura.ro/cursuri-gratuite-de-antreprenoriat-pentru-femeile-somere-cu-studii-medii/

Cursuri gratuite de antreprenoriat pentru femeile somere, cu studii medii

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (FNSAATDSC) AGROSTAR a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”, prin care 739 de femei din mediul rural si urban sunt invatate sa devina antreprenor. ...

Femeile tinere, fara studii superioare, neangajate si care provin atat din mediul rural, cat si din cel urban, pot invata la aceste cursuri si meserii precum lucrator in comert ori lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe.

Proiectul ”O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”. Valoarea totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei, potrivit comunicatului AGROSTAR.

„Prin implementarea proiectului vrem sa incurajam femeile sa-si deschida propria afacere sau le punem la dispozitie suportul necesar pentru a invata ce presupune munca de lucrator in comert ori lucrator intr-o fabrica de prelucrare a legumelor si fructelor.  Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, in special in mediul rural”, declara presedintele AGROSTAR Niculae Stefan.

Primul curs, cel de lucrator in comert, urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de lucrator comercial. Cursul are Nivelul I de Calificare si o durata de 120 ore de teorie si 240 ore de practica). 

„Trebuie sa ne desprindem de modul de a gandi de pana acum si atunci cand vorbim de cursuri de lucrator in comert, de exemplu, sa nu ne mai gandim doar la vanzatorul de la magazinul din sat. Lucrator in comert inseamna si ca poti sa faci un business din asta, sa vinzi marfa pe care altii o produc si nu au timp sa o si vanda. La noi toata lumea vrea sa si produca, sa si vanda”,  a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS) Dumitru Costin, expert tehnic in cadrul proiectului.

Cel de al doilea curs, respectiv cel destinat lucratorilor la fabricarea conservelor din legume sau fructe, necesita 120 ore de teorie si 240 ore de practica, fiind un curs de Nivel I de Calificare. Ambele se vor finaliza cu evaluarea si certificarea participantelor. Cursul de competente antreprenoriale va dezvolta capacitatea participantelor de a identifica oportunitati pentru activitati personale, profesionale si de afaceri si de punere a acestora in practica. Formarea presupune 30 de teorie si 60 de ore de practica.

Cursul de initiere in competente informatice va facilita invatarea utilizarii unui sistem de calcul si a PC-ului, a tehnicilor de utilizare a aplicatiei Microsoft Word, de gestionare a tabelelor cu aplicatia Microsoft Excel, de realizare a prezentarilor cu aplicatia Microsoft PowerPoint si de utilizare a e-mail-ului. Cursul presupune 20 de ore de teorie si 40 de ore de practica.

Cele mai pregatite si mai motivate 50 de femei din cele 100 de participante la cursul de antreprenoriat vor beneficia de suport pentru a-si demara propria afacere. Solicitantul va monitoriza, va evalua si se va afla in dialog permanent cu cele 50 de femei selectate, urmand ca, pana la finalul proiectului, cel putin 10 femei sa isi deschida propria afacere.

Din perspectiva acoperirii geografice, pentru rezultate optime in implementare, in definirea grupului-tinta a fost avuta in vedere drept criteriu provenienta din judete cu statut de judete defavorizate. Prin urmare, implementarea se va realiza la nivelul a patru regiuni de dezvoltare: Bucuresti-IIfov, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Sud-Est.

Persoana de contact: Aurelia Rosu (Manager de proiect)

Institutia: Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR

Telefon: 021.311.16.86

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Fermier online

Agrostar va scoli femeile pe bani europeni ca sa-si deschida propria afacere

http://fermieronline.ro/Agrostar+va+scoli+femeile+pe+bani+europeni+ca+sa-si+deschida+propria+afacere

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar va lansa proiectul „O sansa pentru toti si toate”, proiect cu finantare europeana prin care femeile sunt invatate sa-si deschida propria afacere sau sa invete meserii noi.

Proiectul „O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei.

Jurnalul de agricultura

Federatia AGROSTAR a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”

http://www.agrari.ro/federatia-agrostar-lansat-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate-98032/

Astazi, 15 iulie 2014, Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (FNSAATDSC) AGROSTAR a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”, prin care 739 de femei, atat din mediul rural cat si din mediul urban, sunt invatate sa devina antreprenor, dar pot sa invete si meserii precum lucrator in comert ori lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe.

Proiectul ”O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei.

„Prin implementarea proiectului vrem sa incurajam femeile sa-si deschida propria afacere sau le punem la dispozitie suportul necesar pentru a invata ce presupune munca de lucrator in comert ori lucrator intr-o fabrica de prelucrare a legumelor si fructelor. Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, in special in mediul rural”, declara presedintele AGROSTAR Niculae Stefan.

Obiectivul proiectului “O sansa pentru toti si toate” este incurajarea accesului egal pe piata muncii prin cresterea oportunitatilor de ocupare a grupului-tinta format din 739 femei. Accentul este pus pe femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban.

Prezenta la lansarea proiectului, Camelia Sucu le-a transmis femeilor care vor sa devina antreprenor ca trebuie sa aiba incredere in ele, sa investeasca in educatia lor si sa nu renunte, chiar daca vor avea si esecuri.”Este important ca atunci cand inregistrezi un esec sa identifici cauza, astfel incat pe viitor sa nu mai repeti aceeasi greseala”, a punctat Camelia Sucu.

Primul curs, cel de lucrator in comert, urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de lucrator comercial. Cursul are Nivelul I de Calificare si o durata de 120 ore de teorie si 240 ore de practica).

„Trebuie sa ne desprindem de modul de a gandi de pana acum si atunci cand vorbim de cursuri de lucrator in comert, de exemplu, sa nu ne mai gandim doar la vanzatorul de la magazinul din sat. Lucrator in comert inseamna si ca poti sa faci un business din asta, sa vinzi marfa pe care altii o produc si nu au timp sa o si vanda. La noi toata lumea vrea sa si produca sa si vanda”, a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS) Dumitru Costin, expert tehnic in cadrul proiectului.

Cel de al doilea curs, respectiv cel destinat lucratorilor la fabricarea conservelor din legume sau fructe, necesita 120 ore de teorie si 240 ore de practica, fiind un curs de Nivel I de Calificare.
Ambele cursuri se vor finaliza cu evaluarea si certificarea participantelor.

Cursul de competente antreprenoriale va dezvolta capacitatea participantelor de a identifica oportunitati pentru activitati personale, profesionale si de afaceri si de punere a acestora in practica. Formarea presupune 30 de teorie si 60 de ore de practica.

Cursul de initiere in competente informatice va facilita invatarea utilizarii unui sistem de calcul si a PC-ului, a tehnicilor de utilizare a aplicatiei Microsoft Word, de gestionare a tabelelor cu aplicatia Microsoft Excel, de realizare a prezentarilor cu aplicatia Microsoft PowerPoint si de utilizare a e-mail-ului. Cursul presupune 20 de ore de teorie si 40 de ore de practica.

Ambele cursuri se vor finaliza cu evaluarea si certificarea participantelor conform evaluarii.

Cele mai pregatite si mai motivate 50 de femei din cele 100 de participante la cursul de antreprenoriat vor beneficia de suport pentru a-si demara propria afacere. Solicitantul va monitoriza, va evalua si se va afla in dialog permanent cu cele 50 de femei selectate, urmand ca, pana la finalul proiectului, cel putin 10 femei sa isi deschida propria afacere.

Din perspectiva acoperirii geografice, pentru rezultate optime in implementare, in definirea grupului-tinta a fost avuta in vedere drept criteriu provenienta din judete cu statut de judete defavorizate. Prin urmare, implementarea se va realiza la nivelul a patru regiuni de dezvoltare: Bucuresti-IIfov, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Sud-Est.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni si Asociatia Femilor din mediul rural Olt, iar partener transnational este Centro de Studios Infer S.L.

Agerpres   

Dumitru Costin (BNS): Obtinerea adeverintelor pentru proiectele de formare a devenit sport national

http://www.agerpres.ro/economie/2014/07/15/dumitru-costin-bns-obtinerea-adeverintelor-pentru-proiectele-de-formare-a-devenit-sport-national-19-45-21

Procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national, fiind nevoie de importante resurse umane si de timp pentru preluarea acestor documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca (AJOFM), a declarat marti Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical, cu ocazia lansarii proiectului ''O sansa pentru toti si toate''.

'Din pacate, traim in 'Tara lu' adeverinta', si de aceea procesul de obtinere a adeverintelor pentru proiectele de formare profesionala a devenit in ultima perioada un adevarat sport national. Multi dintre concetatenii nostri s-au adaptat deja si au ajuns chiar sa faca bani albi sau negri din acest demers extrem de obositor. Este nevoie de importante resurse umane si de timp pentru a prelua aceste documente de la inspectoratele scolare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. In cazul acestora din urma, putem sa afirmam totodata ca ne aflam in prezent intr-un fel de competitie directa, deoarece AJOFM-urile au renuntat sa se mai ocupe de consilierea persoanelor ramase fara un loc de munca, optand mai degraba pentru implementarea proiectelor de formare profesionala', a afirmat Dumitru Costin.

Proiectul 'O sansa pentru toti si toate' este implementat de Federatia Nationala a Sindicatelor din agricultura, alimentatie, tutun, domenii si servicii conexe AGROSTAR, fiind destinat exclusiv femeilor.

'Proiectul isi propune facilitarea accesului egal pe piata muncii, prin cresterea oportunitatilor de ocupare pentru 739 de persoane de sex feminin care vor compune grupul-tinta, respectiv femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban. Procesul de implementare se va desfasura in judetele Galati, Olt, Dambovita si Ilfov, precum si la nivelul municipiului Bucuresti. Din cele 739 de femei, 10 vor fi sprijinite sa demareze o afacere, urmand sa beneficieze de un schimb de bune practici efectuat in Spania, cu ajutorul partenerului transnational Centro de Studios Infer S.L', a spus Niculae Stefan, presedintele AGROSTAR.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, beneficiind de asistenta financiara nerambursabila din partea Fondului Social European de 14.915.039,83 lei, pe o perioada de implementare de 18 luni (mai 2014-octombrie 2015).

Amos News

http://www.amosnews.ro/agrostar-lansat-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate-2014-07-16

Publicat: 16 Iulie, 2014 - 11:19

AGROSTAR a lansat proiectul "O sansa pentru toti si toate"

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (FNSAATDSC) AGROSTAR a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”, prin care 739 de femei, atat din mediul rural cat si din mediul urban, sunt invatate sa devina antreprenor, dar pot sa invete si meserii precum lucrator in comert ori lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe.

Proiectul ”O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei.

„Prin implementarea proiectului vrem sa incurajam femeile sa-si deschida propria afacere sau le punem la dispozitie suportul necesar pentru a invata ce presupune munca de lucrator in comert ori lucrator intr-o fabrica de prelucrare a legumelor si fructelor.  Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, in special in mediul rural”, declara presedintele AGROSTAR Niculae Stefan.

Obiectivul proiectului “O sansa pentru toti si toate” este incurajarea accesului egal pe piata muncii prin cresterea oportunitatilor de ocupare a grupului-tinta format din 739 femei. Accentul este pus pe femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban. 

Prezenta la lansarea proiectului, Camelia Sucu le-a transmis femeilor care vor sa devina antreprenor ca trebuie sa aiba incredere in ele, sa investeasca in educatia lor si sa nu renunte, chiar daca vor avea si esecuri.”Este important ca atunci cand inregistrezi un esec sa identifici cauza, astfel incat pe viitor sa nu mai repeti aceeasi greseala”, a punctat Camelia Sucu. 

Primul curs, cel de lucrator in comert, urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de lucrator comercial. Cursul are Nivelul I de Calificare si o durata de 120 ore de teorie si 240 ore de practica).

„Trebuie sa ne desprindem de modul de a gandi de pana acum si atunci cand vorbim de cursuri de lucrator in comert, de exemplu, sa nu ne mai gandim doar la vanzatorul de la magazinul din sat. Lucrator in comert inseamna si ca poti sa faci un business din asta, sa vinzi marfa pe care altii o produc si nu au timp sa o si vanda. La noi toata lumea vrea sa si produca sa si vanda”,  a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS) Dumitru Costin, expert tehnic in cadrul proiectului. 

Cel de al doilea curs, respectiv cel destinat lucratorilor la fabricarea conservelor din legume sau fructe, necesita 120 ore de teorie si 240 ore de practica, fiind un curs de Nivel I de Calificare.
Ambele cursuri se vor finaliza cu evaluarea si certificarea participantelor.

Cursul de competente antreprenoriale va dezvolta capacitatea participantelor de a identifica oportunitati pentru activitati personale, profesionale si de afaceri si de punere a acestora in practica. Formarea presupune 30 de teorie si 60 de ore de practica.

Cursul de initiere in competente informatice va facilita invatarea utilizarii unui sistem de calcul si a PC-ului, a tehnicilor de utilizare a aplicatiei Microsoft Word, de gestionare a tabelelor cu aplicatia Microsoft Excel, de realizare a prezentarilor cu aplicatia Microsoft PowerPoint si de utilizare a e-mail-ului. Cursul presupune 20 de ore de teorie si 40 de ore de practica.

Ambele cursuri se vor finaliza cu evaluarea si certificarea participantelor conform evaluarii. 

Cele mai pregatite si mai motivate 50 de femei din cele 100 de participante la cursul de antreprenoriat vor beneficia de suport pentru a-si demara propria afacere. Solicitantul va monitoriza, va evalua si se va afla in dialog permanent cu cele 50 de femei selectate, urmand ca, pana la finalul proiectului, cel putin 10 femei sa isi deschida propria afacere.

Din perspectiva acoperirii geografice, pentru rezultate optime in implementare, in definirea grupului-tinta a fost avuta in vedere drept criteriu provenienta din judete cu statut de judete defavorizate. Prin urmare, implementarea se va realiza la nivelul a patru regiuni de dezvoltare: Bucuresti-IIfov, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Sud-Est.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni si Asociatia Femilor din mediul rural Olt, iar partener transnational este Centro de Studios Infer S.L.

AGRO Romania

http://agroromania.manager.ro/articole/stiri/federatia-agrostar-a-lansat-un-proiect-cu-finantare-europeana-adresat-femeilor-din-mediul-urban-si-rural-17213.html

Federatia Agrostar a lansat un proiect cu finantare europeana adresat femeilor din mediul urban si rural

Proiectul se numeste „O sansa pentru toti si toate”, iar beneficiare vor fi 793 de femei tinere, fara studii superioare si neincadrate in munca.

Recent, Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe - Agrostar, a anuntat prin intermediul unui comunicat ca a lansat proiectul „O sansa pentru toti si toate”, prin care 739 de femei, atat din mediul rural cat si din mediul urban, sunt invatate sa devina antreprenori.
 
Programul beneficiaza de o cofinantare din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa Prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, in cadrul activitatilor propuse, cele 793 de beneficiare putand invata si meserii precum cea de lucrator in comert, ori lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe.
 
Valoarea totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei. Prin implementarea proiectului vrem sa incurajam femeile sa-si deschida propria afacere sau le punem la dispozitie suportul necesar pentru a invata ce presupune munca de lucrator in comert ori lucrator intr-o fabrica de prelucrare a legumelor si fructelor. Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, in special in mediul rural”, a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.

Obiectivul proiectului este incurajarea accesului egal pe piata muncii prin cresterea oportunitatilor de ocupare a grupului-tinta format din 739 femei. Accentul este pus pe femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban.

Prezenta la lansarea proiectului, Camelia Sucu le-a transmis femeilor care vor sa devina antreprenor ca trebuie sa aiba incredere in ele, sa investeasca in educatia lor si sa nu renunte, chiar daca vor avea si esecuri.”Este important ca atunci cand inregistrezi un esec sa identifici cauza, astfel incat pe viitor sa nu mai repeti aceeasi greseala, a punctat Camelia Sucu.
 

Ziarul Mara

http://www.ziarulmara.ro/agrostar-proiectul-o-sansa-pentru-toti-si-toate-sprijin-pentru-femeile-aflate-in-cautarea-unui-loc-de-munca/

AGROSTAR – Proiectul “O sansa pentru toti si toate”, sprijin pentru femeile aflate in cautarea unui loc de munca

July 17, 2014  

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe – AGROSTAR a lansat proiectul “O sansa pentru toti si toate”, prin care 739 de femei din mediul rural dar si din cel urban vor fi invatate cum sa devina antreprenor.
In acelasi timp, femeile ce vor participa la derularea acestui proiect vor fi ajutate sa invete si meserii precum cele de lucrator in comert, lucrator la fabricarea conservelor din legume sau fructe. Proiectul “O sansa pentru toti si toate” este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 “Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”. Valoare totala eligibila a proiectului este de 15.219.428,40 lei, asistenta financiara nerambursabila ridicandu-se la 14.915.039,83 lei.
“Prin implementarea proiectului vrem sa incurajam femeile sa-si deschida propria afacere sau le punem la dispozitie suportul necesar pentru a invata ce presupune munca de lucrator in comert ori lucrator intr-o fabrica de prelucrare a legumelor si fructelor. Este un demers care va aduce reale beneficii de ordin social, in special in mediul rural”, declara presedintele AGROSTAR Stefan Niculae, potrivit unui comunicat al Federatiei.
Obiectivul proiectului “O sansa pentru toti si toate” este incurajarea accesului egal pe piata muncii prin cresterea oportunitatilor de ocupare a grupului-tinta format din 739 femei. Accentul este pus pe femei tinere, fara studii superioare, neangajate si provenite atat din mediul rural cat si din cel urban. Femeile care vor sa se inscrie in acest proiect pot obtine relatii amanuntite accesand site-ul federatia-agrostar.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 17:55

Login pentru a posta comentarii

Mai multe din această categorie:

Go to top