COMUNICAT: MINISTERUL AGRICULTURII EVITA SA-SI ASUME RESPONSABILITATEA MODIFICARII LEGII VANATORII

Federatia AGROSTAR saluta intentia ministerului de promovare a unei Ordonante de Urgenta de modificare a Legii 407/2006, numai ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) evita sa-si asume responsabilitatea pentru modificarea Legii Vanatorii, desi in urma protestelor ciobanilor, din luna decembrie 2015, a fost semnat un protocol in acest sens. MADR se limiteaza doar la suspendarea articolelor de lege contestate vehement de crescatorii de oi, care le aduc grave prejudicii.

„Dorim sa reamintim ministrului agriculturii, domnul Achim Irimescu, faptul ca in Parlamentul Romaniei, respectiv la Comisia pentru Agricultura, Silvicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice  din Camera Deputatilor, s-a semnat un protocol intre Agrostar, presedintele Comisiei de Agricultura si Ministerul Agriculturii, protocol nerespectat pana in acest moment. Din consultarea proiectului de Ordonanta de Urgenta publicat de MADR pe site-ul propriu am constatat faptul ca nu se propune altceva decat ” ...suspendarea aplicarii prevederilor art. 23 alin.1 lit.c din Legea 407/2006 modificata si completata. Agrostar considera ca aceasta este o lipsa de asumare din partea MADR, iar daca s-a motivat caracterul urgent al actului normativ se putea da Ordonanta de Urgenta care sa modifice definitiv legea”, declara secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Totodata, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca nu numai perioada de pasunat creeaza probleme crescatorilor de animale. Sunt si alte incalcari ale dreptului de proprietate in cuprinsul legii si, de asemenea, nu se prevede exact modul de despagubire a agricultorilor, etc .

 „Astfel, Domnule Ministru va solicitam sa va asumati un act normativ ,respectiv Ordonanta de Urgenta, cu modificarile propuse si sustinute de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in cadrul Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice  din Camera Deputatilor din respect pentru crescatorii de animale si nu sa promovati un act normativ care doar sa ”suspende” nemultumirile crescatorilor. In cazul in care considerati necesar, va putem pune la dispozitie modificarile propuse si sustinute de catre Ministerul Agriculturii si dezvoltarii Rurale”, adauga Horatiu Raicu.

 Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar. Federatia AGROSTAR este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 10:06

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top