Agrostar a lansat programul prin care legumicultori autohtoni isi pot vinde marfa prin intermediul Kaufland

 

Federația AGROSTAR, cea mai mare organizație sindicală din domeniul agricol, din România, a lansat un program de susținere a producătorilor agricoli autohtoni în vederea valorificării producției, prin intermediul marilor retaileri.

 

Astfel, începând din luna iulie, 2014, 200 de legumicultori, membri ai cooperativei ce reunește producători din Izbiceni și Vișina, județul Olt, afiliată la Federația AGROSTAR, livrează lunar circa 70 de tone de legume proaspete către Kaufland, sub brandul „Țara mea”, aparținând AGROSTAR.

“AGROSTAR, în colaborare cu autoritățile locale, a reușit să pună bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alți producători agricoli, că dacă se asociază pot rezolva și problema desfacerii producției. Cooperativa va furniza marfă constant, în perioada martie-noiembrie, la calitate superioară. În aproximativ un an de zile vom avea astfel de cooperative și în alte domenii, cum ar fi producția fructe și produse lactate, iar colaborarea dintre AGROSTAR și Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis față de acest proiect, se va extinde la nivel național. Fiecare magazin Kaufland va avea o insulă “Țara mea”, unde se vor găsi produse ale cooperativelor membre AGROSTAR”, declară președintele AGROSATR, Niculae Ștefan.

Federația AGROSTAR consideră că, la ora actuală, valorificarea producției este una din problemele de importanță majoră pentru producătorii mici și mijlocii și are între prioritățile sale, pe lângă apărarea drepturilor acestora, și sprijinirea lor în vederea obținerii unor produse de calitate și a valorificării mărfii.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe „AGROSTAR" este o organizaţie sindicală profesională, fără caracter politic, constituită la nivel naţional, care reuneşte lucrători din societăţile comerciale agricole, institute sau staţiuni de cercetare agricolă, societăţi comerciale de alimentaţie şi tutun, producători agricoli, precum şi persoane care exercită o meserie sau o profesie în mod independent. AGROSTAR fost înfiinţată în anul 1990, numărând în prezent în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură sau sindicate ale producătorilor şi fermierilor).

 
Login pentru a posta comentarii
Go to top