ANUNTUL SEFULUI APIA: DE ASTAZI INCEPE AUTORIZAREA LA PLATA pentru ZOOTEHNIE!

Veste excelenta de la Adrian Pintea, directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Acesta a anuntat ca incepand de astazi, miercuri, 1 martie, institutia pe care o conduce va incepe sa autorizeze la plata si subventiile pentru crescatorii de animale, potrivit Agrointeligenta.

Referitor la plati asa cum stiti deja s-au facut plati pentru ANT1 si din FEGA la 31%. Pana in momentul de fata sunt 480.000 de fermieri care intra la plata, iar incepand de astazi incepe si autorizarea la plata pentru zootehnie. Vor intra toate schemele de plata, ANT7, cel pentru lapte, ANT8 pentru bovine de carne si ANT9 pentru ovine si caprine. Astazi, in momentul in care o sa avem OK-ul din partea domnului ministru vom face publice si cuantumurile. Acestea nu au fost stabilite, domnul ministru o sa aiba exclusivitate”, a declarat seful APIA.

Colegii din teritoriu vor incepe procesarea dosarelor, iar banii vor ajunge undeva la 10-15 zile la fermieri, acesta este fluxul in care vor intra banii in cont. Fermierii trebuie sa stie ca autorizarea incepe, iar din punctul de vedere al banilor, APIA are conturile alimentate, se fac solicitarile catre Ministerului Agriculturii, nu sunt probleme cu banii”, a mai spus Adrian Pintea.

Sursa: Agrointeligenta

Login pentru a posta comentarii
Go to top