Imprimă această pagină

Incepe plata ANT in sectorul zootehnic

Ministrul Petre Daea anunta ca in data de 10 martie 2017 vor incepe platile Ajutoarelor Nationale Tranzitorii (ANT) in sectorul zootehnic, potrivit www.agro-consultanta.ro. Din discutiile purtate  in data 7 martie a.c., cu fermierii indreptatiti sa primeasca aceste subventii, i s-a confirmat faptul ca sumele au inceput deja sa intre in conturile beneficiarilor, cu trei zile inainte de data stabilita initial. “Facem precizarea ca anul trecut (2016) acești bani au fost platiti abia in luna august”, precizeaza MInisterul Agriculturii.

 

Un exemplu in acest sens este un fermier din judetul Braila, care intr-o discutie telefonica din cursul acestei dimineti cu ministrul Petre Daea, i-a comunicat ca la ora 11.00 avea deja sumele transferate in cont.

Pentru a se asigura ca fondurile ajung la beneficiari, conform calendarului stabilit, ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale se informeaza personal, in mod aleator, contactând telefonic fermierii care au solicitat banii pentru Ajutoarele Nationale Tranzitorii.

Din cei 114.000 de beneficiari eligibili, banii au plecat spre 64.616 fermieri, in suma de 35.277.495 euro.

Sursa: www.agro-consultanta.ro

Login pentru a posta comentarii