BURSA POMILOR FRUCTIFERI: Ce pret au puietii la pepinierele private si cele de stat

Daca ati ratat plantarile din toamna este timpul sa cumparati material saditor in aceasta perioada. Pentru alegerea materialului saditor este important sa consultati un specialist daca dezvoltati o livada mai mare sau sa fiti atenti de unde cumparati pentru ca de multe ori, daca nu achizitionati pomii din pepiniere autorizate, va puteti trezi peste 4-5 ani fie ca pomul nu fructifica, fie ca nu este soiul pe care il credeati.

In aceasta perioada si pepinierele de pomi fructiferi se intrec in oferte si aplica reduceri. Agrointeligenta – www.agrointel.ro va prezinta sase dintre ofertele unor pepiniere si institute de cercetare de la noi din tara. De specificat ca preturile sufera modificari in general cand comanda de pomi fructiferi ”sare” de 1000 de bucati. Cand faceti comanda nu ezitati sa puneti toate intrebarile legate de recomandarile privind plantarile soiurilor respective, ingrijire si taieri si in functie de zona geografica de unde apartineti.

Pepiniera Botosani

Comercializeaza o gama diversificata de pomi fructiferi (mar, par, cires, visin, cais, prun, nuc etc), vita de vie si arbusti. Materialul saditor este cerificat fitosanitar si este adaptat conditiior pedoclimatice din tara noastra.

Societatea  asigura transportul in toata Romania prin curierat, cheltuielile fiind suportate de catre client. Pentru expedieri prin curierat, valoarea minima a unei comenzi este de 100 lei.

Pomi Fructiferi: mar, par, prun, cires, visin, cais, piersic, gutui, nectarin

13 lei/bucata

Vita de Vie

10 lei/butasul

Arbusti Fructiferi

Mur fara spini– 10 lei/bucata
Zmeur – 5 lei/bucata

Pepiniera Szekely Aiud

Sunt pe piata din 1993 iar din 1996 au devenit atat comercianti cat si producatori. In 14 ani de experienta in domeniul pomiculturii au onorat comenzi in toata tara.

Provenienta materialului saditor este din productie proprie, acesta fiind controlata si garantata de Institutul National de Control al Semintelor si Materialului Saditor.

Pomi Fructiferi

La bucata: 9 lei; Engros: la radacina libera – 8 lei

Vita de Vie

La bucata: 6 lei

Arbusti Fructiferi

Agris – 5 lei, Alun – 5 lei, Coacaz – 5 lei, Zmeur/Mur – 5 lei

Mosmon

10 lei

Pepiniera Emma

Pomi Fructiferi

Mar: Intre 7 si 10 lei /bucata

Par: 12,50 lei/bucata

Gutui: 12,50 lei/bucata

Cais: 12,50 lei/bucata

Prun: 12,50 lei/bucata

Piersic: 12,50 lei/bucata

Nectarin: 12,50 lei/bucata

Cires, Visin: 12,50 lei/bucata

Migdal: 12,50 lei/bucata

Nuc: 12,50 lei/bucata

Alun: 10 lei/bucata

Vita de Vie

Soiuri de masa/vin: 9 lei/bucata

Arbusti Fructiferi

Zmeur–3 lei/bucata

Mur: 7,50 lei/bucata

Mosmon

10 lei

Comanda minima este de 50 lei. Toti clientii  vor fi contactati telefonic inainte de livrarea coletelor. Costul transportului prin Fan Curier va fi suportat de catre client.

Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj

Staţiunea dispune de o suprafaţa totala de 895 ha, aparţinand, conform HG 517/1999, domeniului public şi işi desfaşoara activitatea in cadrul sectoruuil de cercetare ştiinţifica şi transfer a rezultatelor cercetarii cu 9 profile de cercetare si sectorul de dezvoltare, cu ferme pilot, pentru verificarea rezultatelor cercetarii in vederea transferului spre unitaţile productive.

O latura importanta a activitaţii staţiunii a reprezentat-o şi o reprezinta in continuare, verificarea şi generalizarea rezultatelor cercetarii, introducerea progresului tehnic in producţie, folosindu-se metode de difuzare şi aplicare a soluţiilor oferite de cercetare, care şi-au dovedit eficienţa.

Pomi Fructiferi

7 lei/bucata

Vita de Vie

6 lei/bucata (negociabil peste 5.000 butasi)

Arbori ornamentali

15 lei/bucata

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa – Bucureşti

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa – Bucureşti este instituţie publica care funcţioneaza in subordinea Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti” – forul ştiinţific naţional in domeniul agriculturii, medicinei veterinare, industriei alimentare, silviculturii şi protecţiei mediului – şi in directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Maracineni, Argeş.

Staţiunea desfaşoara o gama larga de activitaţi, de la cele de cercetare şi dezvoltare la activitaţi comerciale, prestari de servicii şi consultanţa.

De asemenea, Statiunea conserva in colecţiile naţionale tezaurul genetic pentru speciile cais, piersic şi nectarin, cantonate in zona de sud a Romaniei, tezaur concretizat in peste 655 fenotipuri de cais şi 950 fenotipuri de piersic şi nectarin.

Oferta: La achizitionarea de la 100 bucati pomi din specia cais si prun, pretul de vanzare este de 5 lei/bucata.

La achizitionarea de la 100-300 pomi, exceptie speciiile cais si prun, pretul de vanzare este de 12,5 lei/bucata. La achizitionarea de peste 300 pomi pretul de vanzare este de 9 lei/bucata.

Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicola Constanţa

Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicola Constanţa s-a infiinţat in anul 1977, in urma desprinderii laboratorului de pomicultura care a funcţionat in perioada 1957-1977 in cadrul Staţiunii de Cercetare şi Producţie Viti-vinicola  Murfatlar. In prezent, statiunea valorifica fructe produse in livezile proprii, precum piersici, nectarine, pavii, caise, cireşe, vişine. In plus, ofera material saditor pomicol din speciile: piersic, cais, prun, cireş, vişin, mar şi par. Specialistii statiunii intocmesc si proiecte, schiţe, amenajare parcuri şi gradini, de infiinţare şi exploatare de livezi, tehnologii de infiinţare şi intreţinere livezi sau consultanţa in domeniu.

Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicola Constanţa vinde pomi fructiferi din productie proprie, indiferent de specie, la pretul promotional de 15 lei/bucata.

Sursa: Agrointeligenta

Login pentru a posta comentarii
Go to top