Romania, GRANARUL EUROPEI, import masiv de FAINA DE GRAU din UNGARIA!

Valoarea exporturilor de produse agricole romanesti in Ungaria este de aproape cinci ori mai mica decat importurile acestor tipuri de produse din tara vecina, a declarat Maricel Floricel Dima, subsecretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), potrivit Agrointeligenta.

Dima a afirmat, miercuri, in cadrul Conferintei „Sectorul Agricol in 2017” organizate de revista Capital, ca Romania importa din Ungaria produse si materii prime din domeniul agricol in valoare de circa 850 de miliane de euro, in timp ce valoarea exporturilor se ridica la doar 180 de miliane de euro.

Am fost saptamana trecuta la o conferinta la Budapesta si am constatat ca in raport cu Ungaria suntem intr-un deficit al balantei comerciale pe componenta de agricultura de aproximativ patru ori. Deci ei exporta catre noi in valoare de peste 850 de miliaone de euro, iar Romania in Ungaria de 180 de milioane de euro”, a precizat oficialul MADR.

El a mentionat ca principalul produs importat din Ungaria este faina de grau si a subliniat ca statul roman trebuie sa intervina in viitor pentru a elimina acest tip de dezechilibre, astfel incat Romania sa devina un “exportator de siguranta alimentara”.

Sursa: Agrointeligenta

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top