Imprimă această pagină

VESTE EXCELENTA pentru CRESCATORII DE ANIMALE!

Veste excelenta pentru crescatorii de animale care in aceasta perioada au de comercializat efective importante de miei, dar si taurasi din rase de carne. Fermierii – in special oierii, sunt nemultumiti de actualul nivel de pret de pe piata interna si spera ca oportunitatea exporturilor sa le sprijine activitatea. Noutatea este ca incepand de astazi, marti – 28 martie, Israelul a reluat exportul de ovine si de bovine, ceea ce inseamna redeschiderea acestei piete ce fusese blocata la inceputul acestei luni,potrivit Agrointeligenta

Incepand cu data de 28 martie, Romania va relua exportul de ovine si bovine catre Israel. ANSVSA a fost informata oficial, astazi, de autoritatile israeliene despre ridicarea restrictiilor pentru exportul de ovine si bovine din tara noastra. Aceasta decizie este urmarea masurilor ferme intreprinse rapid de ANSVSA pentru a redeschide exportul si a minimiza efectele economice negative generate de impunerea restrictiilor”, se arata intr-o comunicare oficiala a ANSVSA.

Concret, presedintele ANSVSA a convocat, in data de 2 martie, un grup de specialisti ai Autoritatii, impreuna cu care a stabilit un plan de masuri prin care sa se remedieze cat mai curand neconformitatile semnalate de autoritatile israeliene, dar care sa ofere si garantia respectarii si mentinerii cerintelor si standardelor solicitate de importatori.

Acest plan de masuri a fost prezentat partii israeliene de catre presedintele institutiei, dr. Geronimo Branescu, care, alaturi de o delegatie de specialisti, s-a deplasat in Israel pentru a informna despre actiunile care au fost demarate in regim de urgenta, pentru a debloca, in cel mai scurt timp, exportul de ovine si bovine din Romania.

Demararea si implementarea tuturor acestor masuri a fost supervizata si verificata personal, de catre presedintele Autoritatii, dr. Geronimo Branescu. Atat reactia rapida a ANSVSA, cat si planul de masuri propus au fost apreciate de autoritatile israeliene, fiind pentru prima oara cand un presedinte al Autoritatii se implica, la acest nivel, pentru rezolvarea unei astfel de situatii”, se mai arata in comunicarea oficiala de interes pentru crescatorii de animale.

Sursa: Agrointeligenta

 

Login pentru a posta comentarii