SENATORII AU DECIS: APA GRATUITA pentru AGRICULTORII CARE IRIGA!

Plenul Senatului a adoptat luni, cu 100 de voturi “pentru”, propunerea legislativa de modificare si completare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, care prevede apa gratuita pentru fermierii care iriga. De masura ar urma sa beneficieze circa 200.000 de fermieri care vor primi apa gratuit la statiile de punere sub presiune, pentru a putea iriga culturile agricole, potrivit Agrointeligenta.

“Prin aceasta propunere legislativa se urmareste scutirea de la plata tarifelor pentru livrarea apei pentru irigatii si suportarea cheltuielilor aferente asigurarii unui nivel optim al apei pentru irigatii la statiile de punere sub presiune unde s-au incheiat contracte multianuale sau sezoniere din bugetul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare prin bugetul Ministerului Agriculturii”, a explicat senatorul PSD Doina Silistru, unul dintre initiatorii actului normativ.

Fondurile prevazute in bugetul MADR pentru programul apa gratuita la statiile de punere sub presiune se ridica pentru anul 2017  la 90 de milioane de lei.

Masura este prevazuta si in programul de guvernare pentru agricultura

Pentru a se aplica, masura are nevoie si de votul final al Camerei Deputatilor.

Login pentru a posta comentarii
Go to top