Imprimă această pagină

ANUNT de ULTIMA ORA al MINISTRULUI AGRICULTURII despre PLATA SUBVENTIILOR!

O VESTE BUNA SI UNA REA! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca miercuri, 5 aprilie, va supune aprobarii Guvernului hotarârea care contine cuantumul sprijinului cuplat vegetal. 15.528 de fermieri vor incasa aceasta subventie! In acelasi timp, seful de la Agricultura are si o veste proasta pentru fermierii români, potrivit Agroinfo.

Inclusiv vineri noaptea s-a lucrat la APIA pentru a putea autoriza la plata pe toti fermierii. Mâine (miercuri, 5 aprilie n.r.) e sedinta de Guvern. Se vor rezolva problemele pentru cei 15.528 de beneficiari care, in mod normal, trebuiau sa aduca documente pâna pe data de 31 martie. I-am asteptat sa depuna documentele necesare, in asa fel incât sa cunoastem cifrele exacte pentru a veni in fata Guvernului cu actul normativ. Deci, de mâine incolo pot fi autorizati la plata si acesti 15.528 de fermieri, a anuntat ministrul agriculturii marti, 4 aprilie 2017, intr-o conferinta organizata la Balotesti.

Seful de la Agricultura are si o veste mai putin buna pentru unii dintre fermieri. Sunt aproape 7.000 de agricultori care au probleme greu de limpezit in dosarele pentru subventii depuse la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Vor fi probleme, poate, la cei 6.994 de fermieri pentru ca nu stim efectiv ce se intâmpla in aceasta categorie in care intra fermierii care au diverse probleme. Fie ca si-au mutat contul bancar dintr-o parte in alta, fie ca sunt alte inadvertente pe care trebuie sa le rezvolve, a spus Daea.

 Sursa: Agroinfo

Login pentru a posta comentarii