Buletin sindical informativ

Pentru mai multe informatii puteti accesa

www.syndex.ro      

Scrisoare deshisa Primului ministru ref. proiectul legii salarizarii unitare

Conform programului de guvernare, proiectul legii salarizarii unitare a personalului bugetar va fi inaintat Parlamentului pe data de 31 martie.

Pentru a realiza constructia unui cadru legislativ cu o durabilitate mult mai mare fata de proiectele realizate pana acum, domnule Prim ministru, Confederatia Sindicala Cartel- Alfa solicita: deblocarea transmiterii draftului catre organizatiile sindicale şi facilitarea continuarii discutiilor cu toate federatiile (reprezentative sau nu) din sectorul bugetar; aplicarea deciziei CCR nr. 794/2016 in toate institutiile publice, la toate nivelurile, inainte de finalizarea proiectului legii salarizarii unitare; revizuirea termenul de 31 martie pentru acordarea timpului necesar in vederea realizarii unei analize competente şi a unei consensualitati guvern-organizatii sindicale, fara presiunea suplimentara a unor termene nerealiste; convocarea Consiliului National Tripartit de Dialog Social, avand pe ordinea de zi discutarea proiectului de lege a salarizarii unitare, inainte de aprobarea sa de catre Guvern.

Sursa: www.cartel-alfa.ro

 FSLCP face apel la solidaritatea sindicala

Din luna noiembrie 2106 de cand Comitetul pentru Libertatea de Asociere al Biroului International al Muncii (BIM) de la Geneva a emis Raportul in cazul 3182(RO), Guvernul Romaniei, desi de sorginte socialista, nu pune in practica cele 4 recomandari cuprinse in el.

Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie (FSLCP) face apel la toate confederatiile sindicale din Romania sa-si manifeste solidaritatea prin sustinerea implementarii cat mai rapide a recomandarilor BIM, pentru ca prestigiul si autoritatea organizatiei mondiale si a miscarii sindicale in tara noastra sa nu aiba de suferit.

Sursa: Federatia Sindicatelor Libere din Chimie si Petrochimie

Masura care ii va NEMULTUMI pe postasi. Ce reclama sindicatele

Inainte de intrarea in vigoare a legii care ar urma sa majoreze veniturile bugetarilor, la Poşta Romana se taie salarii. Sindicatele reclama ca administratia companiei vrea sa reduca cu pana la 50% programul de lucru pentru aproape 1.500 de angajati. Masura va duce la scaderea salariilor, implicit a cheltuielilor Poştei.

Sursa: www.stiripesurse.ro www.avantulliber.ro

Sindicatele din administratie, nemultumite de Legea salarizarii: „Suntem discriminati”. Proteste, dupa Pasti

Sindicaliştii din administratia publica se declara nemultumiti de proiectul Legii salarizarii unitare, se declara discriminati in raport cu celelalte categorii de bugetari si ameninta cu proteste, imediat dupa Paste. In ultima instanta, se va ajunge la greva generala, anunta, la RFI, Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.

Sursa: www.rfi.ro

Romania – locul I in Europa. Legislatia dialogului social din Romania contine cele mai multe incalcari ale drepturilor fundamentale ale lucratorilor

Romania are cel mai mare numar de incalcari ale drepturilor fundamentale, atat in practica dar mai ales in legislatia nationala, suntem pe primul loc in Europa. Incalcarea drepturilor lucratorilor este in general o caracteristica a tarilor sarace sau a celor cu un sistem democratic deficitar.

Organizatia Internationala a Muncii a creat un instrument de analiza statistica pentru a urmari relatia dintre standardele internationale de munca, pe de o parte si investitiile straine si comertul international pe de alta parte.

Au fost vizate doua categorii de drepturi considerate fundamentale – dreptul la libera asociere si dreptul la negocieri colective, drepturi reglementate de Conventia OIM 87 privind libertatea de asociere si protectia dreptului la organizare in sindicate si Conventia OIM 98 privind dreptul la negocieri colective.

Sursa: http://www.bns.ro/

 

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top