APICULTORI, de astazi puteti ACCESA FONDURILE EUROPENE de pana la 15.000 de euro! IATA CONDITIILE!

Start pentru depunerea proiectelor pentru fonduri europene pentru stupine! Apicultorii care au un numar minim  de 75 de stupi pot depune de astazi, miercuri, 3 mai, proiectele pentru finantarea neramburasabila prin PNDR 2014-2020. In total,  alocarea financiara propusa in anul 2017 pentru Submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” – unde pot depunde proiecte si crescatorii de albine este de 100 de milioane de euro, potrivit Agrointeligenta.

AFIR a anuntat ca incepand de miercuri, 3 mai, vor fi deschise sesiunile de primire a proiectelor de investitii si pentru aceasta submasura. Suma nerambursabila pe care o poate obtine un apicultor este de cel mult 15.000 de euro!

Stuparii trebuie sa indeplineasca anumite conditii si, bineinteles, sa depuna proiect la AFIR in cadrul sesiunii continue ce a fost anuntata ca se va deschide astazi, pe 3 mai. O noutate pentru sesiunea din 2017 este faptul ca a scazut dimensiunea minima economica a fermelor mici la 4.000 de standard output, adica productie standard (SO), ceea ce inseamna ca, practic, se mareste numarul celor care pot accesa aceste submasuri. Pana acum, erau considerate ferme mici cele cu o productie intre 8.000 si 11.999 SO, ceea ce inseamna ca in urma acestor modificari, vor deveni eligibili si apicultorii cu mai mult de 75-76 de familii de albine.Cititi si:

Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA), Ioan Fetea, spune ca apicultorii privesc increzatori spre noile modificari iar anul acesta ar putea depune in numar mare proiecte pentru fondurile europene. ”Apicultorii sunt interesati de submasura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” pentru ca s-a redus, dupa cum si dumneavoastra ati anuntat, standardul output. Sunt curios pentru ca asta vine in continuare la ceea ce a fost la Masura 141, Ferme agricole de semi-subzistenta. Masura este interesanta mai ales ca poti sa o continue si cei care au luat masura veche. Sigur ca o sa fie un interes mai mare datorita acestei schimbari cu dimensiunea fermei pentru le da posibilitatea si apicultorilor mai mici sa se dezvolte. Daca pana anul acesta puteau accesa doar cei care aveau peste 150 de familii de albine acum deja sunt inclusi si acei apicultori care au 75 de familii. Deci se incadreaza mult mai multi crescatori de albine”, a explicat in exclusivitate pentru Agrointeligenta -www.agrointel.ro, Ioan Fetea.

Restul conditiilor de accesare a acestei submasuri au ramas nechimbate fata de anii trecuti.

In sesiunea aferenta lui 2017, alocarea financiara stabilita pentru sM 6.3 este de 100 milioane de euro, din care zonei montane ii revin 21 milioane de euro. Solicitantii din zona ITI – DD au la dispozitie fonduri pentru dezvoltarea fermelor mici in valoare de 5 milioane de euro. Pragul minim de selectie al proiectelor depuse pe sM 6.3 si sM 6.3 ITI – DD este 15 de puncte.

Sesiunea de depunere a proiectelor s-a deschis astazi, 3 mai, la ora 9.00, si se va incheia pe 31 iulie, la ora 17.00, potrivit comunicarii oficiale a AFIR.

Ghidul complet al solicitantului poate fi descarcat Ghidul_Solicitantului_sM_6.3_2017

Sursa: Agrointeligenta

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top