PROGRAM PRELUNGIT pentru SUBVENTII. Inca o institutie LUCREAZA IN WEEKEND pentru FERMIERI!

Inca o instituţie isi prelungeste programul normal de lucru pentru a veni in ajutorul fermierilor care cer subventii! Producatorii agricoli au termen pana pe 15 mai sa depuna cererile pentru subvenţii, dar nu pot face acest lucru decat dupa eliberarea unui pasaport care sa ateste ca animalele sunt identificate de medicul veterinar. Acesta este eliberat de catre Direcţiile Sanitar-Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), iar pentru a veni in ajutorul oamenilor reprezentanţii instituţiei vor lucra inclusiv pe 13 si 14 mai, zile de week-end care in mod normal sunt libere, potrivit Agrointeligenta.

Am prelungit programul, vom lucra sambata si duminica aceasta pana la 14.30 pentru a putea face faţa solicitarilor din aceasta perioada. Oamenii trebuie sa inţeleaga ca acest pasaport pe care il eliberam pentru a-si putea lua subvenţiile trebuie ridicat la momentul potrivit. Este ca un fel de buletin al omului, dar ne luptam cu mentalitatea celor din mediul rural. Dupa ce depun actele oamenii nu mai vin sa-si ia pasaportul pentru animale si se prezinta doar atunci cand au nevoie. Din aceasta cauza se creeaza aglomeraţie in aceasta perioada, iar noi trebuie sa lucram inclusiv in weekend”, a declarat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botosani.

De precizat ca pentru a va asigura ca si in judetul dumneavoastra Directiile Sanitar-Veterinare au decis prelungirea programului, Agrointeligenta -www.agrointel.ro va recomanda sa sunati inainte de a merge la sediul institutiei.

Va reamintim ca o alta instituţie care va lucra in acest week-end este Agenţia de Plaţi si Intervenţii pentru Agricultura, pentru a putea prelua toate dosarele depuse de catre fermieri pentru subvenţii .

Fermierii mai au 4 zile la dispozitie pentru a depune cererea unica de plata pentru Campania 2017. Acestia trebuie sa fie fermieri activi. Modalitatea de verificare a criteriului de “fermier activ”, schemele de sprijin, condiţiile si cerintele specifice fiecarei scheme, sunt reglementate de prevederile OUG. nr.3/2015, cu modificarile si complatarile ulterioare, precum si de Ordinul MADR nr. 619 / 2015 cu modificarile si completarile ulterioare. In anul 2017, Campania de primire a cererilor unice de plata se va derula in perioada 1 martie – 15 mai fara penalitaţi.

In privinta perioadei cu penalitati, Ministerul Agriculturii nu a comunicat oficial daca se va aplica. Acest interval ar urma sa se deruleze in perioada 16 mai – 9 iunie cu penalizari de 1% pentru fiecare zi lucratoare de intarziere.

Suprafata eligibila a exploatatiei trebuie sa fie de minimum 1 ha iar suprafata parcelelor agricole de minim 0,3 ha, cu excepţia celor de culturi permanente (vita de vie si pomi fructiferi), care au dimensiunea minima de 0,10 ha. In cazul fermierilor care primesc sprijin cuplat pentru culturile de legume cultivate in sere si solare, platile se acorda cu conditia ca suprafata eligibila a exploatatiei pentru care sunt solicitate sau trebuie acordate plati unui fermier sa fie de minimum 0,3 ha.

Sursa: Agrointeligenta

Login pentru a posta comentarii
Go to top