Buletin sindical informativ

Grevă la Draxlmaier. Hala 3 a oprit lucrul. Nemulțumiți de salarii

Grevă la Draxlmaier. Muncitorii din Hala 3 din fabrica Draxlmaier Satu Mare au oprit în această dimineață lucrul fiind nemulțumiți de salarii. S-au prezentat dimineață în secție, la schimbul unu, dar nu au început activitatea. Muncitorii sunt nemulțumiți de salariile luate în această lună. Surse din rândurile muncitorilor spun că au fost angajați care au luat câte 500-600 de lei salariu, la care se mai adaugă și avansul. Acest lucru se datorează faptului că au fost tăiate primele de prezență.

Sursa: www.portalsm.ro

Elveția blochează temporar accesul muncitorilor români. Cartel Alfa: Medici și IT-iști, printre cei afectați

Măsura adoptată de Elveția vizează exclusiv eliberarea de noi permise de şedere de tip „B” (durată de şedere între 1 şi 5 ani), nerestricţionând eliberarea de permise de tip „L” (durată de şedere sub un an) sau de tip „C” (permise de stabilire a căror eliberare nu este reglementată prin Acordul menţionat) şi nici prelungirea permiselor de tip „B” deja eliberate.  Într-un interviu la RFI, liderul sindical Petru Dandea (Cartel Alfa) spune că muncitorii români din Elveția care vor fi afectați sunt în majoritate persoane calificate, chiar cu pregătire academică. În aceste condiții, ”Elveția va fi prima care va avea de pierdut de pe urma acestei decizii”, crede Petru Dandea, care precizează că mai sunt posibile ajustări ale acestei măsuri.

Sursa: www.rfi.ro

Dumitru Costin (BNS): Pericolul unor comportamente abuzive în ce priveşte salarizarea în administraţia locală

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, după o discuţie cu membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor, că există pericolul unor abuzuri în legătură cu salarizarea angajaţilor unităţilor administrativ-teritoriale, deoarece proiectul Legii salarizării unitare nu prevede în mod exact salariile tuturor angajaţilor din administraţia publică locală.

Sursa: www.romaniatv.net

Login pentru a posta comentarii
Go to top