SE SCHIMBĂ LEGEA! EXCLUȘI de la AJUTORUL SOCIAL PUTUROȘII CARE REFUZĂ SĂ MUNCEASCĂ ÎN AGRICULTURĂ!

PROIECT DE LEGE! Liberalii le-au pus gând rău asistaților social care sunt în putere, apți de muncă, dar preferă să stea degeaba și să încaseze ajutorul social. Europarlamentarul PNL Daniel Buda cere public Guvernului Grindeanu să excludă de la plata ajutorului social persoanele apte să lucreze în agricultură sau în alte domenii. Colegul său de partid, deputatul Florin Roman, a și depus un proiect pentru modificarea legii în care propune ca puturoșii să nu mai primească ajutor social. 

Solicit public Guvernului Grindeanu să facă de îndată o evaluare a ajutoarelor sociale din România în condiţiile în care în spaţiul public se vehiculează că ţara noastră plăteşte anual 10 miliarde de euro pe diverse forme de astfel de ajutoare, spre deosebire de Germania care plăteşte 8 miliarde de euro la o populaţie dublă faţă de România.

Cer, de asemenea, Guvernului să efectueze o ajustare a ajutoarelor sociale astfel încât de ele să beneficieze doar persoanele care au nevoie, care sunt îndreptăţite. Ar trebui ca primăriile să fie implicate, iar dacă o persoană fizică sau juridică de pe raza localităţii solicită primarului forţă de muncă şi se constată că beneficiarii ajutoarelor sociale refuză să presteze o muncă în agricultură sau alt domeniu, deşi sunt apţi de muncă, să le fie sistate ajutoarele sociale, a scris Daniel Buda, pe pagina sa de Facebook.

Reacția europarlamentarului, care este membru și în Comisia de agricultură din Parlamentul European, a venit imediat după declarația făcută de fermierul Laurențiu Baciu, lider al Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), care a spus, la Conferința Națională a Fermierilor din data de 23 mai, că mulți dintre asistații social preferă să stea degeaba, deși sunt capabili de muncă, să încaseze ajutoare sociale de mii de lei și să se "trateze" de trei ori pe zi cu alcool. Asta în condițiile în care în agricultură se caută cu disperare forță de muncă. (Sursa foto: scenetă umoristică Marin Voican-Ghioroiu)

Deputatul liberal Florin Roman a și depus la Parlament un proiect de modificare a legii astfel încât puturoșii să fie excluși de pe lista de plată a ajutoarelor sociale.

Din practică se constată că majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului, a declarat deputatul liberal Florin Roman, pentru adevărul.ro. În proiectul depus de Roman şi susţinut de mai mulţi aleşi liberali, alineatul 7 al articolului 15 din Legea venitului minim garantat va avea următoarea formă: „Refuzul  unui loc de muncă oferit şi/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutorul social“.

Login pentru a posta comentarii
Go to top