COMUNICAT: Dezbatere pe teme de agricultură la Slatina. Participă fermieri din șase județe

Federația AGROSTAR și Asociația tinerilor Fermieri din județul Olt, cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va invita să participați, vineri, 9 iunie, de la ora 10.00 la o dezbatere cu titlul Fondurile europene pentru micii și tinerii fermieri”. Întâlnirea va avea loc în sala de conferințe a Consiliului Județean Slatina.

La eveniment participă secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Dumitru Daniel Botănoiu, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuț Chesnoiu, Niculae Ștefan, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe AGROSTAR, dar și fermieri din șase județe.

În timpul conferinței vor fi dezbătute problemele pe care le întâmpină micii fermieri în accesarea și implementarea proiectelor pe fonduri europene, dar și soluții pentru acestea. În plus, vor fi analizate și criteriile de eligibilitate ale proiectelor aferente Submăsurilor 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri și 6.3 – Dezvoltare ferme mici, programe aflate în derulare până pe data de 31 iulie 2017. De asemenea, va fi abordată problema organizării de piață a micilor și tinerilor fermieri, dar și viitorul fermelor de familie.

La întâlnire sunt invitați și reprezentanți ai organizațiilor fermierilor din județele Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Teleorman și Vâlcea.La conferință va lua cuvântul și Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri din județul Olt. Au mai confirmat prezența la dezbatere Alexandru Stănescu, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură., industrie alimemntară și servicii conexe și deputatul Dan Ciocan.

Federația AGROSTAR, cea mai mare federație sindicală din domeniul agricol, are în componență peste 50.000 de membri, atât producători agricoli, cât și salariați din agricultură și servicii conexe, din sectorul privat, cât și din cel bugetar. Federația AGROSTAR este una dintre puținele organizații afiliate pe plan internațional, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Login pentru a posta comentarii
Go to top