Buletin sindical informativ

30 iunie 2017

Pentru mai multe informații puteți accesa

www.syndex.ro      

                                                                                                                                                                                                     

Modificările la Legea gazelor naturale, retransmise la Comisia pentru industrii

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA apreciază modificarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, în sensul reglementării extracției de gaze naturale pe teritoriul României și tranzacționarea acestuia prin intermeniul unei burse unice. Acest lucru ar putea să conducă la micșorarea prețului la gazele naturale extrase în România în beneficiul atât al industriei autohtone, cât și al cetățenilor români, mai susțin sindicaliștii.Blocul Naţional Sindical a transmis o solicitare tuturor liderilor de grup ale partidelor parlamentare din Camera Deputaţilor pentru a susţine aprobarea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii energiei şi a gazelor naturale, cu propunerile de modificare şi completare aprobate de Comisia pentru Industrie şi Servicii.

Sursa: www.romanialibera.ro; www.dcnews.ro

 

Sindicatul SITT a finalizat negocierea contractului colectiv de muncă pentru NOKIA

In ultimele luni Sindicatul SITT s-a concentrat puternic pe negocierile unui nou CCM în Nokia, cu noua echipă de management a companiei. Pe 21 iunie, negocierile au ajuns la un final de succes, și s-a semnat contractul colectiv de muncă, instrumentul care va proteja în continuare interesele angajaților Nokia.

Sursa: https://www.facebook.com/sitt.ro/?fref=nf&pnref=story

  A FOST PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL LEGEA NR. 152/2017 pentru aprobarea OUG 99/2016

LEGEA NR. 152/2017 pentru aprobarea OUG 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor temene, precum și unele măsuri fiscal bugetare, publicată în M.O. Partea I, nr. 487 din 27 iunie 2017, reglementează: calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale pentru personalul care își desfășoară activitatea în secții / compartimente de onncologie medicală, oncologie pediatrică, radioterapie, hematologie oncologică și în  secții / compartimente pentru arși;

salarizarea pentru personalul medical din cabinetele medicaledin structurile teritoriale de expertiză medicală și recuperare a capacității de muncă din subordinea Casei nționale de Pensii Publice.

Sursa: www.federatia-sanitas.ro

Funcţionari publici, răsplătiţi cu diplome de excelenţă

La data de 23 iunie s-a sărbătorit Ziua Funcţionarului Public. Cu acest prilej, cei mai buni funcționari publici din județul Gorj, care fac parte din sindicatele afiliate la CNSLR Frăția, au fost răsplătiți cu diplome de excelență. Evenimentul s-a desfășurat la sediul CNSLR Frăția – Filiala Gorj. Instituirea Zilei Funcționarului Public s-a făcut urmare a demersurilor întreprinse de către CNSLR Frăția – Filiala Gorj. „Eforturile noastre au debutat în anul 2013 când s-au împlinit 90 de ani de când s-a promulgat în România pentru prima dată, Legea pentru Statutul Funcţionarilor Publici. Totul s-a finalizat în anul 2015.

Sursa: www.gorjeanul.ro   

Login pentru a posta comentarii
Go to top