Buletin sindical informativ

Pentru mai multe informații puteți accesa

www.syndex.ro      

Salariile în sectorul bugetar vor crește cu aproximativ 5% de la 1 ianuarie 2018

Salariile în sectorul bugetar vor crește cu aproximativ 5% de la 1 ianuarie 2018, deși a fost anunțată o majorare de 25% prin Legea salarizării unitare, a declarat miercuri președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iulian Hossu, la finalul discuțiilor cu reprezentanții Guvernului. În ceea ce privește transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, șeful Cartel Alfa a precizat că din totalul obligațiilor vor fi transferate 20% din cele 22,7 procente.

Sursa: www.agerpres.ro

 Program actiuni de protest septembrie-octombrie 2017

Planul de acțiune publicat de confederația sindicală Cartel-Alfa cuprinde, în perioada 25-29 septembrie 2017, acțiuni de pichetare sau miting în fața prefecturilor de județ și solicitări pentru convocarea Comisiilor de dialog social județene pentru înaintarea și susținerea revendicărilor.

În București, pe 4 octombrie 2017 va avea loc un miting în Piața Victoriei începând cu orele 11,00.

În cazul în care Guvernul menține propunerea de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat în propunerea de buget pentru 2018, se vor constitui premisele pentru declanșarea unui conflict social de amploare.

Sursa: www.cartel-alfa.ro

BNS se opune transferului contribuţiilor sociale la angajaţi

Intenţia Guvernului de a transfera contribuţiile sociale exclusiv în sarcina angajaţilor este criticată de liderii Blocului Naţional Sindical. Pornind de la convingerea că „guvernanţii ignoră nu doar legislaţia europeană, dar şi nevoile şi drepturile cetăţenilor români”, liderii BNS au lansat campania „Nu experimentelor sociale pe români”.

Sursa: www.monitorulbt.ro  

CNSLR Frăţia îi cere guvernului să renunţe la transferarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat

Sindicaliştii de la CNSLR Frăţia sunt nemulţumiţi că executivul nu a făcut public până la această dată un draft al proiectului de lege prin care vrea „să introducă această schimbare importantă a arhitecturii sistemului de impozitare a veniturilor salariale din România”, se arată într-un comunicat. Preşedintele CNSLR Frăţia, Leonard Bărăscu, a subliniat că acest mecanism va afecta semnificativ veniturile nete ale salariaţilor şi apreciază că mărirea salariilor bugetarilor va fi practic anulată.

Sursa: www.rador.ro

COMUNICAT DE PRESA al Federației Sindicatelor Automobilul Românesc cu privire la intenția Guvernului de a transfera contribuțiile plătite de angajator în sarcina angajatului

Sindicatul AUTOTURISME DACIA, Sindicatul FORD CRAIOVA, Sindicatul MAGNETTO WHELLS DRAGĂȘANI, Sindicatul COMPONETE AUTO TOPOLOVENI, Sindicatul SOLIDARITATEA TOPOLOVENI, Sindicatul INERGY PITEȘTI, Sindicatul UAMT ORADEA au luat act cu îngrijorare de hotărârea Guvernului PSD-ALDE de a transfera contribuțiile plătite de angajator în sarcina angajatului. Această Hotărâre a GUVERNULUI, va duce la scăderea salariilor pentru SALARIAȚII din Industria PRIVATĂ! Ca atare, după o bună informare, împreună cu membrii de sindicat vom organiza PROTEST.

Sursa: www.bns.ro

Login pentru a posta comentarii
Go to top