Imprimă această pagină

Buletin sindical informativ

Excelentei Sale Mihai Tudose

Prim Ministru

Guvernul Romaniei

Romania

 Draga Domnule Prim-Ministru,

Va scriu in numele IndustriALL Global Union, care reprezinta 50 de milioane de lucratori din minerit, energie si industria manufacturiera din 140 de tari, inclusiv Romania, pentru a cere Guvernului  din Romania sa renunte a-i face pe lucratori sa plateasca contributia angajatorilor la sistemul de securitate sociala. Va rog sa luati nota ca Comitetul Executiv al IndustriALL Global Union, care aduce impreuna lideri sindicali din industrie din intreaga lume, a adoptat o rezolutie la intalnirea sa de la Colombo, Sri Lanka din 08 noiembrie 2017 care cere guvernului sa se intoarca la sistemul trecut de taxare, care facea obligatoriu pentru angajatori sa plateasca partea lor din taxele sociale.

In Europa si in lume, taxele sociale sunt finantate impreuna de catre angajatori si angajati. Este destul de surprinzator ca un guvern condus de o majoritate Social Democrata aproba o asemenea masura care merge impotriva principiului solidaritatii si a obiectivului asigurarii conditiilor decente de lucru si a imbunatatirii vietii in general. Trecerea intregii poveri a taxelor sociale catre angajati va duce la o mai mare cadere in puterea de cumparare si deteriorarea standardului de viata al cetatenilor si va impinge si mai multi tineri sa paraseasca tara.

Aceasta masura evident ignora standardele europene si internationale. Este in contraventie cu drepturile omului si ale lucratorului universal acceptate asa cum sunt ele scrise , printre altele, in Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Conventia asupra Drepturilor Economice, Sociale si Culturale si conventiile Organizatiei Internationale a Muncii si recomandarilor care se ocupa de problema securitatii sociale, inclusiv Conventia 201, care a fost ratificata de Romania si Recomandarea 202.

De aceea, IndustriALL Global Union cere Guvernului din Romania sa garanteze drepturile omului si ale lucratorilor, sa furnizeze politici sociale eficiente si sa asigure ca principiul responsabilitatii impartite asupra contributiilor la protectie sociala este sustinut.

Cu sinceritate,

Valter Sanches, Secretar General

Login pentru a posta comentarii