Imprimă această pagină

Buletin sindical informativ

PROTEST spontan la ArcelorMittal Galati

Cresc tensiunile pe platforma siderurgica. Peste 300 de siderurgisti s-au adunat vineri 08.12.2017 , la ora 10,00, intr-un protest spontan fata de intentia administratiei combinatului galatean de a include negocierile legate de transferul taxelor sociale de la angajator la salariat in cele legate privind contractul colectiv de munca pentru anul viitor. Am respins categoric propunerea administratiei”, a declarat Vasile Crisan, secretar general si purtator de cuvant al Sindicatului Siderurgistul AMG, care considera ca „prin aceasta miscare spontana, se arata ca salariatii din cadrul societatii au ajuns la capatul rabdarii”. „Daca nu vom ajunge la o intelegere cu acest act aditional de transfer al taxelor sociale de la angajator la angajat, si nu dorim altceva decat sa se respecte legea, suntem nevoiti sa folosim toate mijloacele de lupta sindicala, inclusiv greva generala. Totusi, lucram intr-o societate puternica – 28 la suta din PIB-ul acestui judet este realizat de ArcelorMittal”, a incheiat reprezentantul Sindicatului Siderurgistul AMG.

Sursa: www.viata-libera.ro

Protest BNS si Cartel Alfa la Bucuresti

Aproximativ doua mii de sindicalisti ai BNS si ai Cartelului Alfa au protesteaza in data de 12 decembrie 2018, in Capitala. Ei au vrut sa atraga atentia Guvernului asupra efectelor negative generate de transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, dar si asupra distrugerii sistemului negocierilor colective de munca. Drepturile fundamentale ale lucratorilor sunt amenintate, iar sansele pentru relatii corecte de munca, bazate pe incredere si respect reciproc, continua sa se degradeze, afirma sindicalistii.

Sursa: www.radiocluj.ro

Doar anumite firme trebuie sa deruleze negocieri colective pentru majorarea salariilor

Doar firmele cu mai mult de 21 de angajati vor fi nevoite sa deruleze negocieri colective pentru modificarea contractelor de munca prin acte aditionale, in contextul transferului contributiilor sociale de la angajator la angajat. Un amendament in acest sens a fost adoptat, marti, de Senat. Comisia pentru munca, familie si protectie sociala a ajuns la concluzia ca prevederile sunt inaplicabile, deoarece in Romania exista foarte multe microintreprinderi in care unic angajat este si proprietarul firmei, cazuri in care negocierea este imposibila.

Sursa: www.magazinsalajean.ro

Angajatii Telekom vor garantii scrise ca nu le vor scadea salariile de la 1 ianuarie

Florin Bica, presedintele echipei de negociere din cadrul SNTM, a transmis sefilor Telekom Romania, intr-o scrisoare deschisa: "Termenul de «compensare» este mult prea generic, ambiguu si neexplicit, pe de o parte, iar, pe de alta parte, termenul de compensare nefiind clar explicat sub ce forma se aplica, nu ofera garantia ca tuturor salariatilor li se va acoperi diferenta de bani prin transferul contributiilor, pe care oricum angajatorul le are bugetate si le plateste astazi. Liderul sindicate apreciaza ca, intrucat din procesul verbal al intalnirii reiese ca "partile au indeplinit obligatia de negociere colectiva", salariatii au posibilitatea declansarii conflictului colectiv de munca, tinand cont de faptul ca partile nu au ajuns la un acord.

Sursa: www.bursa.ro

Sarbatorile vin cu emotii nedorite pentru salariati. Doar trei companii din top 10 angajatori din economie afirma ca majoreaza salariile brute cu 20%. Continental, Carrefour, Dacia, OMV Petrom se afla inca in negociere, iar RCS&RDS si RATB nu au raspuns

Desi a trecut mai bine de o luna de cand, prin ordonanta de guvern, taxele sociale au fost transferate in totalitate din sarcina angaja­to­rului in cea a angajatului, mii de salariati inca nu stiu ce salarii vor avea incepand cu 1 ianuarie 2018. Pana in prezent, din top 10 cei mai mari angajatori din economie, doar Dedeman, Complexul Energetic Oltenia si Kaufland au anuntat ca vor majora salariile brute ale angajatilor cu 20% in 2018, astfel incat salariul net sa ramana la acelasi nivel din 2017.

Sursa: www.zf.ro

 

Login pentru a posta comentarii