Imprimă această pagină

Buletin sindical informativ

ZECI DE SIDERURGIȘTI, DAȚI ÎN JUDECATĂ, după protestele spontane

Secretarul general şi purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG din cadrul ArcelorMittal Galaţi, Vasile Crişan, afirmă că sindicatul are datoria să-i apere pe membrii săi aflaţi printre cei 55 de siderurgişti chemaţi în instanţă de administraţia combinatului după protestele de la sfârşitul lunii ianuarie. „Acest proces deschis de administraţie este chiar o problemă pur managerială. Dacă, printre cei citaţi ca pârâţi, se află membri ai Sindicatului Siderurgistul AMG, avem datoria să-i apărăm, dacă sunt cinstiţi şi dacă au fost acuzaţi pe nedrept. Siderurgistul AMG face parte din Comitetul European de Întreprindere, cu sediul în Luxemburg - un grup de experţi care ne oferă inclusiv suport juridic şi financiar”, ne-a spus Vasile Crişan. dministraţia combinatului siderurgic gălăţean a decis să se adreseze instanţei de judecată pentru a cere constatarea nelegalităţii grevei din 25-27 ianuarie. În dosarul înregistrat la Tribunalul Galaţi sunt citaţi 55 de angajaţi ai Combinatului.

Sursa: www.viata-libera.ro

TMK Artrom Slatina creează 245 de locuri de muncă în noua secţie de tratamente termice pentru ţevi

Producătorul de ţevi de oţel fără sudură TMK-Artrom Slatina (ART) a finalizat o investiţie de 36 de milioane de euro într-un complex de tratamente termice pentru ţevi din oţel, care va creşte ponderea pro­ducţiei premium în portofoliul de comenzi şi care a generat 245 de locuri de muncă. Un muncitor câştigă  1.800 de lei net, însă, în funcţie de vechime, salariul poate ajunge la peste 2.300 de lei, con­form unui angajat al TMK Artrom Sla­tina. La salariu se mai adaugă bonuri de masă şi prime de vacanţă şi sărbători.

Sursa: www.zf.ro

Ford a semnat cu sindicaliștii noul Contract Colectiv de Muncă

Angajații de la Ford, reprezentați de sindicaliști, au bătut palma cu conducerea fabricii și au semnat CCM. După tensiunile de pe final de an, acum sindicatul a acceptat măririle salariale propuse atunci. În luna decembrie a anului trecut, angajații de la Ford au fost întrebați dacă doresc declanșarea grevei de avertisment. 35% dintre angajați semnaseră pentru declanșarea grevei, 39% au fost împotrivă, iar restul s-au abținut.

Sursa: www.gds.ro

AVOCATUL POPORULUI: Valorificarea adeverințelor care atestă încadrarea în fostele grupele I și II de muncă

În conformitate cu prevederile Ordinului nr.50/1990 pentru precizarea locurilor de muncă, activităților și a categoriilor profesionale cu condiții deosebite care se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionării, dovedirea perioadelor de activitate desfășurate în locurile de muncă și activitățile ce se încadrează în grupele I și II de muncă în vederea pensionării se fac pe baza înregistrării acestora în carnetul de muncă conform metodologiei de completare a acestuia stabilite de Ministerul Muncii și Ocrotirii Sociale. În situația în care perioadele de vechime în muncă realizate în grupa I și/sau a II a  de muncă nu sunt înregistrate în carnetul de muncă sau înregistrarea acestor perioade este efectuată incorect sau incomplet, dovada acestora se poate face cu adeverințe eliberate de către angajatorii sau deținătorii de arhive ( art. 158 (3²) din legea mai sus menționată). Adeverințele prin care solicitații drepturilor de pensie dovedesc vechimea în muncă, grupa de muncă, sporurile cu caracter permanent trebuie, să îndeplinească toate condițiile de fond și de formă prevăzute de Legea nr. 263/2010  și H.G. nr. 257/2011.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Cei de la FSLI au anunţat anularea protestului

FSLI anulează protestul anunţat pentru joi, în urma discuţiilor cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. "În urma discuţiilor care au avut loc astăzi, 21.02.2018, cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a decis suspendarea protestului anunţat pentru mâine", anunţă FSLI miercuri seară. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, luni, că a decis declanşarea protestelor şi că miercuri şi joi sindicaliştii vor picheta sediul Ministerului Muncii, ei cerând, între altele, modificarea OUG 3/2018 privind unele măsuri fiscal - bugetare, prin care mii de angajaţi din învăţământ aflaţi în concediu medical pierd sume importante din venit şi renegocierea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea bugetarilor, despre care spun că a creat discriminări atât în rândul anajaţilor din sistemul bugetar, cât şi în rândul angajaţilor din învăţământ.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Login pentru a posta comentarii