Procesatorii renunta rand pe rand la laptele romanesc

Fermierii brasoveni se plang de faptul ca Olympus Dairy, care opereaza Fabrica de Lapte de la Halchiu, nu mai vor sa le preia laptele, informeaza bizbrasov.ro.

 

 

Crescatorii de animale au investit si au adus animale de rasa foarte bune, au facut eforturi, dar li s-a spus ca nu le mai ia lapte pentru industrializare.

„Am cativa colegi, la Brasov, care au niste ferme foarte bune! Dar la Olympus sunt oameni de afaceri greci, iar directorul de acolo este un cetatean din Ungaria care pur si simplu a renuntat sa mai preia laptele de la fermele situate la cativa kilometri de jur-imprejur, pentru a aduce din Ungaria. Conducerea fabricii le-a trimis adrese crescatorilor de animale prin care i-a anuntat ca micsoreaza pretul de achizitie, in conditiile in care exista semnate contracte cu clauze clare! Cu alte cuvinte, li s-a spus: «Nu ma mai intereseaza, aduc lapte din Ungaria!» Si gata!”, a povestit un fermier la o conferinta pe tema laptelui, citat de bizbrasov.ro.

Olympus Dairy, care opereaza Fabrica de Lapte de la Halchiu, nu este singurul procesator despre care fermierii spun ca renunta la laptele romanesc.

Stiriagricole.ro a solicitat un punct de vedere oficialilor Olympus Dairy, insa nu a fost formulat niciun raspuns pana la ora publicarii acestei stiri.

Situatia fermierilor romani care detin ferme de crestere a bovinelor pentru lapte ar putea deveni si mai dificila din primavara acestui an, o data cu eliminarea cotelor de lapte la nivel european, ceea ce inseamna ca nu vor mai exista restrictii nici in ceea ce priveste productia, nici importurile. Adica, Romania poate deveni o piata de desfacere pentru laptele produs in alte state europene.

 Sursa: bizbrasov.ro si stiriagricole.ro

Ultima modificare Joi, 15 Ianuarie 2015 13:09

Login pentru a posta comentarii
Go to top