Sindicalistii de la Statiunea de Cerecetare Agricola Teleorman solicita scoaterea sporului de vechime din salariul de baza

 

Sindicalistii de la Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola (SCDA) Telorman, afiliati la AGROSTAR, cer scoaterea sporului de vechime din salariul de baza. “Acesta solicitare a noastra vine in conditiile in care statiunea are o situatie financiara foarte buna, dar salariile angajatilor nu pot fi majorate, chiar daca nu se pune problema unor fonduri de la bugetul de stat pentru punerea in aplicare a acestei masuri. Daca scoatem sporul de vechime din salariu, in prezent, suntem cu salariile sub salariul minim”, declara liderul de sindicat Stelian Capatana.

 

 

In vremea “guvernarii Boc” s-a decis ca sporul de vechime sa fie introdus in salariul de baza, ceea ce a afectat si veniturile salariale ale angajatilor din SCDA Teleorman. In prezent statiunea mai are doar 94 de salariati, de la 335 in urma cu cativa ani si obtine profit de circa 25 de miliarde de lei, potrivit lui Stelian Capatana. Salariul mediu este de 870 de lei.

 

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola - Teleorman s-a infiintat in anul 1972, ca unitate de cercetare stiintifica agricola zonala, pentru Campia Burnasului, Campia Burdei si Campia Boianului, in scopul elaborarii si introducerii tehnologiilor moderne in agricultura si producerea de samanta din categoriile superioare, la principalele culturi agricole.
Cercetarile efectuate la S.C.D.A. Teleorman s-au derulat in cadrul programelor nationale de cercetare-dezvoltare; in prezent, susţinerea financiară fiind asigurata din proiecte atribuite direct in sistem competitiv, din parteneriat si colaborari la proiecte de cercetare-dezvoltare nationale si din veniturile proprii.

 

Realizări:

  • soiuri de ricin: Teleorman (1987);
  • soiuri de mazăre: Vedea (1991);
  • soiuri de năut: Rodin, Burnas (2004);
  • Soiuri de bumbac: Brânceni , Adelin .

    In prezent, colectia de material de ameliorare la bumbac se afla in conservare. Colectivul de ameliorare se afla in relatii de colaborare stiintifica si schimb de material genetic cu institutii similare din Bulgaria.
Login pentru a posta comentarii
Go to top