Imprimă această pagină

Crescatorii de oi si capre cer dreptul de a-si alege medicul veterinar cu care lucreaza

 

Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, afiliat la AGROSTAR, cer modificarea legislatiei astfel incat sa-si poata alege medical veterinar de libera practica cu care sa lucreze si a nu mai fie obligati, ca in prezent, sa lucreze cu medici concesionari, care detin monopolul in unele comune, eliminandu-se astfel concurenta.

 

 

“Cerem ca si noi sa putem alege medical veterinar asa cum se intimpla in cazul pacientilor care isi aleg medical de familie. Contractele expira in toamna si vrem ca lesgislatia sa fie modificata sip e banii nostril sa avem dreptul de a alege cu ce medic veterinar lucram”, declara presedintele sindicatului Marcel Andrei.

 

Sindicatul crescatorilor de oi si capre cere si trecerea identificarii animalelor in sarcina asociatiilor profesionale (in prezent se face de catre medicii veterinary), iar medicii veterinari sa se ocupe mai mult de sanatatea animalelor.

 

De asemenea, sindicalistii sunt nemultumiti de forma in care a afost aprobata Legea pajistilor de catre Parlament si i-au cerut ministrului agriculturii Daniel Constantin ca normlele metodologice sa indrepte punctele care ii afecteaza.

Login pentru a posta comentarii