Victor Ponta: Romania poate si trebuie sa continue sa reduca TVA pentru alte categorii de produse agroalimentare

Romania poate si trebuie sa continue sa reduca TVA pentru alte categorii de produse agroalimentare si ma refer in principal la fructe si legume si la carne, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, intr-o conferinta de presa organizata la Ministerul Agriculturii, potrivit Agerpres.

 

"Pe baza acestui succes (reducerea TVA la paine — n.r.) trebuie sa mergem mai departe. Romania poate si trebuie sa continue sa reduca TVA pentru alte categorii de produse agroalimentare si ma refer in principal la fructe si legume si la carne. Si acolo putem face acelasi lucru, daca folosim metoda de succes. Facem niste calcule realiste pentru ca si acolo (n.r. reducerea TVA la paine) doamna Petrescu a aratat ca in primele luni am pierdut bani, insa pe urma, avand rabdare si aplicand bine, am recuperat aceste pierderi. Sper sa aveti curajul sa luati la anul aceste masuri si va promit ca va voi sprijini total", a adaugat premierul.
Acesta a precizat ca au fost deja discutii cu mediul de afaceri din sectoarele mentionate, insa acestea vor continua in momentul in care se va construi bugetul pe anul 2015. "Ne dorim sa facem aceasta reducere de TVA. Nu vreau sa ma angajez in numele noului Guvern, vreau doar sa spun ceea ce cred ca este bine de facut in continuare, dar responsabilitatea va fi a noului Guvern", a spus premierul.
Intrebat daca reducea TVA vizeaza in acelasi timp ambele sectoare, respectiv legume-fructe si carne, Ponta a replicat: "Haideti sa vedem ce putem face in mod realist. Este vorba de o strategie de dezvoltare in aceste domenii, care sa aiba aceleasi tinte ca la panificatie: reducerea evaziunii fiscale, cresterea fiscalizarii atat a angajatilor cat si a productiei. Este un lucru bun pe care trebuie sa il facem in continuare. Putem sa va dam detalii pe masura ce construim noul buget", a subliniat Ponta.
Premierul a multumit celor din mediul privat care au fost alaturi de Guvern, "in acest proiect de succes" (n.r. reducerea TVA la paine), iar adresandu-se ministrilor Agriculturii si Finantelor Publice le-a cerut sa pregateasca anul 2015, in care "sa continuam acest proiect si pentru alte produse".

 Sursa: Agerpres

Login pentru a posta comentarii
Go to top