Daniel Constantin: Apicultorii vor primi 4 milioane de lei pentru a compensa o parte din pierderi

Apicultorii vor primi 4 milioane de lei printr-un ajutor de minimis pentru a compensa o parte din pierderile inregistrate in acest an, a declarat, vineri, vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la Targul National al Mierii, potrivit Agerpres.

 

 

"Am gandit un program de minimis, o Hotarare de Guvern, pentru a ajuta apicultorii care au avut o productie mai slaba in acest an. Ea se afla pe site-ul MADR, iar pana atunci la rectificarea bugetara de la sfarsitul lunii avem timp sa legam HG impreuna cu reprezentantii asociatiei pentru acolo sunt doar cateva propuneri. Este vorba de o suma de 4 milioane de lei care va fi pusa la dispozitia crescatorilor de albine pentru a compensa o parte din pierderile inregistrate in acest an din cauza ploilor", a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin ii sfatuieste pe toti apicultorii care exporta miere in vrac sa mearga pe partea de integrare a productiei.
"E un principiu la care eu personal tin foarte mult pe care l-am introdus in PNDR prin care incercam sa-i sprijinim pe cei care integreaza productia in toate domeniile de activitate, chiar si in domeniul apicol. Cu alte cuvinte, unde exista parte de productie si se doreste si parte de procesare, trebuie sa aiba prioritate cei care lucreaza in felul acesta si care aduc valoare adaugata produselor pe care le obtin. Cred ca este important si pentru producator si pentru procesatori, dar si pentru stat pentru ca in felul acesta sa ne bucuram de exporturi mai importante pentru mediul privat dar si pentru stat", a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a participat, vineri, la deschiderea Editiei de toamna a Targului National al Mierii, un nou eveniment dedicat consumatorilor de produse apicole.

La targul organizat de Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) pe platforma apicola din Baneasa, bucurestenii sunt asteptati de vineri pana duminica, intre orele 10,00 — 18,00.

Cei peste 100 de expozanti care vor fi prezenti — apicultori si firme specializate — isi vor etala produsele intr-o gama extrem de diversificata: de la produsele apicole obtinute direct din stupina pana la produse apicole conditionate sau alte preparate derivate din produse apicole— suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.

De acest targ vor putea beneficia si apicultorii, deoarece vor fi prezente si produsele dedicate acestora — stupi si componente, utilaje si alte echipamente apicole, produse pentru sanatatea albinelor, produse pentru nutritie, carti de specialitate etc.

In prag de toamna, bucurestenii si nu numai, sunt asteptati la Targul National al Mierii, locul perfect pentru a se indulci cu minunatele produse ale stupului — miere, polen, propolis, laptisor de matca, suplimente nutritive si cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogatia naturii, dar si din harnicia albinelor si apicultorilor.

 Sursa: Agerpres

Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 15:34

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top