AGROSTAR OLT:Legumicultorii olteni au primit ajutoarele de minimis

Legumicultorii din judetul Olt, ale caror solarii au fost distruse de grindina si furtunile din perioada aprilie-iulie, au primit luni ajutoarele de minimis, potrivit AgroInfo.ro, care citeaza Agerpres.

Potrivit presedintelui Sindicatului Producatorilor Agricoli "Agrostar" Olt, Ion Paunel, in conturile fermierilor a intrat suma totala de trei milioane lei. Acesta a precizat ca in aceasta situatie se afla 439 de legumicultori din localitatile Plesoiu, Gradinari, Garcov, Strejesti, Curtisoara, Scornicesti, Ianca si Urzica. De pe solariile legumicultorilor din localitatile mentionate furtunile au distrus peste un milion de metri patrati de folie, iar ajutorul de minimis pe care il primesc este de trei lei pentru fiecare metru patrat de folie distrusa de grindina si furtuni.

„Astazi, luni, banii deja au ajuns in conturile fermierilor. Este vorba de 439 de fermieri ale caror solarii au fost distruse de furtuni si grindina. Ei vor primi in total trei milioane de lei”, a spus Ion Paunel. Acesta a mentionat ca furtunile din perioada aprilie - iulie au afectat si culturile de camp, nu numai pe cele din spatii protejate (solarii) si se fac demersuri astfel incat sa fie ajutati si fermierii care au avut probleme la culturile din camp. sursa: Agerpres

Sursa: AgroInfo.ro

Ultima modificare Marți, 23 Septembrie 2014 16:30

Login pentru a posta comentarii
Go to top